Συνυπογράφω τα όσα έγραψε για το βιβλίο ο συνοδοιπόρος Θανάσης Γιώγλου:
«…του δημοσιογράφου και φερέγγυου ερευνητή της ελληνικής μουσικής Φώντα Τρούσα, με μια πλήρη καταγραφή της ελληνικής ποπ & ροκ δισκογραφίας από το ξεκίνημά της, κάπου εκεί στα μέσα του ’60, μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80. (Επειδή κατά καιρούς έχουν εκδοθεί κι έχουμε διαβάσει «τέρατα και σημεία», όχι μόνο για την ποπ και ροκ μουσική, αλλά και γενικότερα, θεωρώ πως το όνομα του Φώντα Τρούσα αποτελεί από μόνο του το καλύτερο εχέγγυο για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του βιβλίου)».
Μουσικός «χυμός» πολύτιμος το «Ραντεβού στο Κύτταρο». «Βαρέθηκα» να υπογραμμίζω με το μολύβι, χρονολογίες, τίτλους και όχι μόνο.
Εκεί συνάντησα και την απάντηση στον τίτλο του άρθρου. Αντιγράφω λοιπόν από το βιβλίο-οδηγό του Φώντα Τρούσα:
Ξαναλέμε, λοιπόν, πως το πρώτο 45άρι ελληνικού ροκ (παιγμένο από νεανικό συγκρότημα και όχι από φωνητικό τρίο ή ορχήστρα), που είχε (και) ελληνικά λόγια ήταν το δισκάκι του Gino και των Γαλαξιών «Snap Snap Snap» (Σναπ – σναπ – σναπ) / «Cleopatra In Bluejeens» (Κλεοπάτρα με μπλουτζίνς) [Polydor] από το καλοκαίρι του 1964 – γραμμένα το Σναπ – σναπ – σναπ» από τον Αθανάσιο Τσόγκα και στο (Κλεοπάτρα με μπλουτζίνς) από τον Gino (Cudsi).