Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΟ Blaze Bayley στην Ελλάδα για την επέτειο της ένταξής του στους...

Ο Blaze Bayley στην Ελλάδα για την επέτειο της ένταξής του στους Iron Maiden



Ο Blaze Bayley γιορτάζει 30 χρόνια από την ένταξη του στους Iron Maiden με δύο μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα, με τραγούδια από τα δύο albums του με το θρυλικό συγκρότημα.

30 χρόνια πέρασαν από την είσοδο του Blaze στο θρυλικό Βρετανικό συγκρότημα των Iron Maiden και την εκκίνηση μίας βραχύβιας μεν αλλά εμβληματικής κοινής τους πορείας στο μουσικό στερέωμα.

Ο ίδιος αποτέλεσε μία μάλλον υποτιμημένη περίπτωση, έχοντας βέβαια τον βαρύ και κρίσιμο ρόλο του να φορέσει τα παπούτσια του μεγάλου Bruce Dickinson.

Τα δύο albums του Blaze με το σπουδαίο metal συγκρότημα, δηλαδή τα “X-Factor” (1995) και “Virtual XI” (1998) σηματοδότησαν και συνέπεσαν με μία περίοδο τεράστιων αλλαγών, όχι μόνο για τους Maiden και τον ίδιο, αλλά και για ολόκληρο τον μουσικό πλανήτη τους. Οι Judas Priest χώριζαν τους δρόμους τους με τον Rob Halford, φέρνοντας στο προσκήνιο τον Tim “Ripper” Owens, στους Metallica συντελούνταν τεράστιες μουσικές και αισθητικές αλλαγές, το hair metal έφευγε, το grunge rock ερχόταν, το ακραίο metal μετουσιωνόταν σε ατμοσφαιρικό και όλα έδειχναν πως διανύαμε μια εποχή που θα άφηνε το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στην ευρύτερη εν λόγω μουσική σκηνή. Έτσι ακριβώς έγινε και με τα δύο πονήματα των Βρετανών με τον Blaze στην θέση του frontman – τραγουδιστή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τραγούδια – σταθμοί όπως τα “Man on the Edge” και “Futureal” ακολουθούσαν τους Maiden συναυλιακά ακόμη και μετά την αποχώρηση του Blaze. Ο ίδιος δε, διατηρώντας τη φωνή και την ενέργειά του στο ακέραιο, συνέχισε την solo πορεία καταφέρνοντας μάλιστα να κυκλοφορήσει 11 εξαιρετικά albums, με υψηλού επιπέδου songwriting, με πιο πρόσφατο εξ’ αυτών, το “Circle of Stone” του 2024

Αποτελεί έναν από τους αγαπημένους τραγουδιστές και performers του ελληνικού κοινού, λόγος για τον οποίον και γεμίζει τακτικά συναυλιακούς χώρους στην χώρα μας, από το 2017 και μετά.

Αυτό το Νοέμβριο, έχοντας ξεπεράσει προβλήματα υγείας, έρχεται και πάλι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δύο exclusive shows με όλα τα επικά τραγούδια των δύο Iron Maiden x Blaze Bayley albums, για να δημιουργήσει 2 αξέχαστες βραδιές.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Absolva, το συγκρότημα των αδελφών Appleton, που είναι εκείνοι που συνοδεύουν και τον ίδιο επί σκηνής, στις 2 θέσεις – αιχμή του δόρατος, εκείνες του κιθαριστικού διδύμου του συγκροτήματος.

In the land of the free, you just live by your wits!

Blaze Bayley [UK] ζωντανά στην Αθήνα
“30 Years Iron Maiden Anniversary”

Special guest: Absolva

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου | Gagarin 205 | Αθήνα

Σάββατο 9 Νοεμβρίου | Eightball Club | Θεσσαλονίκη

Πόρτες: 20:00

Ηλεκτρονική προπώληση: more.com

Εισιτήρια προπωλούνται προς 23€ (περιορισμένη προπώληση), 25€ (προπώληση) και 28€ (ταμείο).

Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω του more.com και του δικτύου καταστημάτων του πανελλαδικώς, ενώ hard copy εισιτήρια θα βρείτε στο Metal Era (Εμμανουήλ 22, Αθήνα), Nephilim Store (Πατρ. Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη) και Empire (Κων/νου Παλαιολόγου 10, Θεσσαλονίκη).





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments