Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΟι Starbenders ξανά στην Αθήνα

Οι Starbenders ξανά στην Αθήνα


Οι Αμερικανοί Starbenders (με βάση την Atlanta , Georgia) συνδυάζουν 70’s Glam , Punk , New Wave, Alternative Rock , Hard Rock & Rock n Roll συνθέσεις.

Η ιστορία ξεκινά το 2014 όταν η frontwoman Kimi Shelter συναντά τον ελληνικής καταγωγής παραγωγό / music director και κιθαρίστα Nico Constantine (Lady Gaga, Comes With The Fall, Program The Dead) και την ενθαρρύνει να αναλάβει και τα φωνητικά πέρα από την κιθάρα.

Ο μπασίστας Aaron Lecesne , ο κιθαρίστας Kriss Tokaji και η drummer Emily Moon ακολούθησαν λίγο αργότερα και έτσι έχουμε την πρώτη version των Starbenders (το όνομα είναι φόρος τιμής στον David Bowie).

Μετά από μερικά EPs και singles στην εταιρία Institution του Nico Constantine κυκλοφορεί το 2016 το “Heavy Petting” , το πρώτο ολοκληρωμένο album των Starbenders και αρχίζει να χτίζεται σιγά-σιγά το όνομα , με δυνατές live εμφανίσεις.

Υπογράφουν στη γνωστή μας Sumerian Records και το 2020 έρχεται το 2o τους album “Love Potions”, μία από τις ξεχωριστέςκυκλοφορίες εκείνης της χρονιάς όπου τα singles συνοδεύονταν και με τα κατάλληλα video clips (βλέπε “Bitches Be Witches”).

Τραγούδια τους , αλλά και μία διασκευή στο “I Don’t Believe In Love “ των Queensryche ακούστηκαν στην τηλεοπτική σειρά Paradise City και ταυτόχρονα ξεκινά εκτεταμένη headline tour σε όλη την Αμερική , αλλά και στην Ιαπωνία , για να ακολουθήσει περιοδεία μαζί με τους Palaye Royale.

Το 2023 είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε πρώτη φορά στην Αθήνα , σε εκείνες τις 2 συναυλίες με τους Palaye Royale.
Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το 3ο τους full length album “Take Back The Night” έχοντας όλα τα tracks υποψήφια για singles (και δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν όλα τα κομμάτια του δίσκου συνοδεύονται από τα ανάλογα proper videos).

Τον Φεβρουάριο του 2024 , η drummer Emily Moon αποφάσισε να αποχωρήσει από το group με την Qi Wei να την αντικαθιστά.
Starbenders-live-in-Athens-800x500-poster72.jpg
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2024 στο Temple , θα δούμε για πρώτη φορά στην Αθήνα τους Starbenders σε headline show.

Special guests οι Αθηναίοι Bad Habits λίγο πριν κυκλοφορήσουν το debut album τους, σε μία hand in glove σύμπραξη.

Προπώληση (more.com): 20 € , ταμείο : 25 €





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments