Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΡεσιτάλ Φλάουτου της Beatriz Baião με ελεύθερη είσοδο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ρεσιτάλ Φλάουτου της Beatriz Baião με ελεύθερη είσοδο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας


Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας καλωσορίζει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της Πορτογαλίδας Beatriz da Silva Baião, σόλο Piccolo Φλάουτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ και καθηγήτριας Piccolo στο πανεπιστήμιο Codarts Rotterdam.

Μετά το σεμινάριο για Piccolo Φλάουτο και Φλάουτο που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η σολίστ Beatriz da Silva Baião θα δώσει ρεσιτάλ φλάουτου με τη συνοδεία στο πιάνο της Χρύσας Γρένδα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Beatriz da Silva Baião – Πληροφορίες για την μουσικό

Η Beatriz da Silva Baião γεννήθηκε το 1997 στην Πορτογαλία και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία δέκα ετών, στην Banda Filarmónica de Mira. Την επόμενη χρονιά εισήχθη στο Ωδείο Aveiro Calouste Gulbenkian, όπου παρακολούθησε την τάξη της Ana Maria Ribeiro, ολοκληρώνοντας με την υψηλότερη βαθμολογία. Το 2018 έγινε δεκτή στο Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Paris, όπου σπούδασε με τους Sophie Cherrier, Vincent Lucas, Pierre Dumail και Nathalie Rozat, αποφοιτώντας με Bachelor το 2021και Master το 2023.

Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με ορχήστρες και σύνολα, όπως:

Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de la Radio France, Göteborg Opera ,  Camerata Royal Concertgebouw Orkest,  European Union Youth Orchestra,  Gulbenkian Orchestra,  Czech Philharmonic Orchestra, Orchestre National d’ Île-de-France, Orchestre d’Auvergne,  Porto Symphony Orchestra at Casa da Música, Portuguese Philarmonic Orchestra.

Κάτοχος πολλών βραβείων σε εθνικούς διαγωνισμούς, σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα της υπήρξαν το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό «Young Musicians Award» 2013 και η πρόκριση στου ημιτελικούς του Gazzeloni Competition – 2017.

Σήμερα η Beatriz da Silva Baião είναι σόλο Piccolo Φλάουτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ και καθηγήτρια Piccolo στο πανεπιστήμιο Codarts Rotterdam.

Πρόγραμμα

  • C. Debussy – Six Épigraphes Antiques
  • M. Marais – Folies d’Espagne
  • T. Takemitsu – Voice
  • J. Massenet – Meditation from Thaïs
  • K. Elert – Sinfonische Kanzone Op. 114





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments