Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣπίτιΤο debate για το πού να αποθηκεύεις τα αυγά που μόλις αγόρασες...

Το debate για το πού να αποθηκεύεις τα αυγά που μόλις αγόρασες μόλις έγινε ακόμα πιο μπερδεμένο


Η σωστή αποθήκευση των αυγών είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ότι θα παραμείνουν φρέσκα καθώς και για την πρόληψη ασθενειών που μεταδίδονται από τα τρόφιμα. 

Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές: ή τα βάζεις στο ψυγείο ή τα αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας. Αλλά έχει καμιά σημασία όλο αυτό; Ενώ μπορεί να φαίνεται μια αθώα απόφαση, ένας ειδικός στα τρόφιμα προειδοποιεί ότι η λάθος αποθήκευση των αυγών σου μπορεί όχι μόνο να τα χαλάσει πιο γρήγορα, αλλά μπορεί και να σε αρρωστήσει.

Ο Jason Webb της Electronic Temperature Instruments (ETI) είπε στην Wren Kitchens ότι τα αυγά πρέπει να αποθηκεύονται σε ψυγεία στους 4°C περίπου για να «μείνουν φρέσκα και ασφαλή για κατανάλωση». Ωστόσο, ο ειδικός προειδοποίησε ότι η τοποθέτηση των αυγών σου στην ειδική θήκη αυγών στην πόρτα του ψυγείου μπορεί να είναι κακή ιδέα. «Η αποθήκευση τους σε συρτάρια αποθήκευσης της πόρτας του ψυγείου που ανοιγοκλείνονται συχνά μπορεί να οδηγήσει σε διακύμανση και αύξηση της θερμοκρασίας, επιταχύνοντας τη φθορά των αυγών» είπε ο Webb προσθέτοντας, «Με αυτή τη συνεχή διαταραχή της θερμοκρασίας, τα αυγά θα αυξήσουν τη θερμοκρασία τους, μακριά από τους βέλτιστους 4°C, και αν αυτό συνεχιστεί, μπορεί να θέσει τον κίνδυνο εμφάνισης βακτηρίων όπως η σαλμονέλα».

O πιο σίγουρος τρόπος για να καθαρίσεις το ψυγείο σου κρύβεται σε «συνταγή» του 1950

Αν θες να αποθηκεύσεις τα αυγά σου στο ψυγείο, είναι καλύτερα να τα κρατήσεις στο κουτί και να τα τοποθετήσεις σε ένα σημείο μακριά από την πόρτα, ώστε να παραμένουν σε σταθερή θερμοκρασία. Τα αυγά είναι επίσης γνωστό ότι είναι πορώδη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να απορροφήσουν τη μυρωδιά των κοντινών τροφίμων -κάτι που δεν είναι και τόσο καλό (ειδικά αν έχεις υπολείμματα εκεί μέσα).

Ακόμα κι αν δεν κρατάς τα αυγά σου στο ψυγείο και προτιμάς τους πάγκους, η διατήρησή τους στο κουτί θα βοηθήσει στην αποτροπή των οσμών από το να αλλοιώσουν τα αυγά και κάνει πιο εύκολο τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης.

Σύμφωνα με την Express, οι ειδικοί της British Lion Eggs είπαν ότι τα τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται σε «σταθερή θερμοκρασία» κάτω από 20°C. «Αποφεύγετε τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας για τα αυγά, όπως η μεταφορά τους από ένα ζεστό αυτοκίνητο στο ψυγείο ή από το ψυγείο σε μια ζεστή κουζίνα. Αυτές οι απότομες αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και την ασφάλεια των αυγών σας».

Το τρόφιμο που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις μαζί με το αγγούρι, για να διατηρείται περισσότερο

egg-4903676_1280.jpg





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments