Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΟι ήχοι όλων των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος

Οι ήχοι όλων των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος



Το ηλιακό μας σύστημα συμπεριλαμβάνει μία συμφωνία από πλανητικούς θορύβους με πρωταγωνιστή τον ήλιο που είναι ο ενορχηστρωτής της μπάντας.
Με οκτώ πλανήτες διάσπαρτους στην τεράστια γειτονιά μας, είναι λογικό να μην μπορούμε να αντιληφθούμε τους ήχους των υπόλοιπων ουράνιων σωμάτων, αφού είμαστε απασχολημένοι με τους δικούς μας… θορύβους.

Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα γι’ αυτούς τους πλανήτες, αφού τα διαστημικά μας ταξίδια περιορίζονται στην ανεύρεση βιώσιμου περιβάλλοντος και κατευθύνονται αποκλειστικά προς τον πλανήτη Άρη.
Στη διαδρομή αυτή, η NASA προσπάθησε να καταγράψει τους ήχους των πλανητών και να τους μετατρέψει σε ηχητικά κύματα που μερικές φορές προκαλούν εφιάλτες!

Για παράδειγμα, ο ήχος του Κρόνου χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «ο ήχος των καταραμένων», ενώ εξαιρετικά απόκοσμος και εχθρικός ακούγεται και ο ήχος της Αφροδίτης.

Ακούστε τους ήχους όλων των πλανητών:

Παρόλο που οι επιστήμονες εξακολουθούν να αντλούν πληροφορίες για το έδαφος και την ατμόσφαιρα του Άρη, εξωτερικά μικρόφωνα έχουν τοποθετηθεί στην επιφάνεια του «Perseverance Rover» με σκοπό να αποκωδικοποιήσουν όσο δυνατόν περισσότερους ήχους μπορούν.

Δείτε την εντυπωσιακή στιγμή της προσεδάφισης:





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments