Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΟ Λεμπέσης «πειράζει» ένα μελαγχολικό και αγαπημένο του τραγούδι

Ο Λεμπέσης «πειράζει» ένα μελαγχολικό και αγαπημένο του τραγούδι



Επιστρέφοντας από τη καλοκαιρινή του περιοδεία ο Γιάννης Λεμπέσης μπήκε στο Studio Emphasis του μόνιμου συνεργάτη του Γιάννη Φουστέρη και πείραξε ένα παλαιότερο αγαπημένο του τραγούδι.

Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε το 2002 στο Studio Sigma με ηχολήπτη τον Γιάννη Σκιαδά και συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο «Γιάννης Λεμπέσης – Όταν μ’ακούς να τραγουδώ» που κυκλοφόρησε το 2002 από την General Music. Ο λόγος για το «Σ’ άγριες θάλασσες».

Πρόκειται για ένα μελαγχολικό και ιδιαίτερα αγαπημένο του τραγούδι που δεν έχει ακουστεί πλατιά. Μια λαϊκή μπαλάντα σε ρυθμό εννέα όγδοα, όπως πολλές άλλες ακόμη τπου έχει γράψει ο Λεμπέσης στην πολύχρονη διαδρομή του.

Μάλλον η ταμπέλα του «ρεμπέτη» που τον ακολουθεί κάνει «δύσκολη» την απήχηση αυτών των τραγουδιών του

Παρά ταύτα ο Λεμπέσης, αυτά τα τραγούδια του τα αγαπά ιδιαίτερα και τα υποστηρίζει όσο μπορεί.

Ο ίδιος δηλώνει:

«Αφιερώνω το τραγούδι μου Σ’ Άγριες Θάλασσες, που είναι από τα πιο ξεχωριστά μου, στην αγαπημένη μου ανιψιά Κατερίνα Κονά που ήταν το αγαπημένο της όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2002 και ήταν τότε παιδάκι 5 χρονών. Αυτή η ευαίσθητη λαϊκή μπαλάντα σε ρυθμό εννέα όγδοα άγγιξε τη παιδική ψυχή της Κατερίνας και συνεχίζει να την αγγίζει και σήμερα που είναι πτυχιούχος της Παντείου με μεταπτυχιακό και έχει μπει πλέον στην αγορά εργασίας. Αυτό για μένα λέει πολλά. Καλή ακρόαση».





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments