Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣπίτι8 φθινοπωρινές τάσεις στη διακόσμηση που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν

8 φθινοπωρινές τάσεις στη διακόσμηση που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν


Μπορεί ακόμα ο καιρός να είναι καλός, όμως από τις 21 Σεπτέμβρη έχουμε μπει και επίσημα στο φθινόπωρο και ήρθε η ώρα να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσεις να αποχαιρετάς τις καλοκαιρινές πινελιές που είχες βάλει στη διακόσμηση του σπιτιού σου και να προσθέτεις πράγματα που θα αρχίσουν να ταιριάζουν περισσότερο στο φθινόπωρο.

Η αλήθεια είναι, πως ενώ θα μου λείψουν τα φωτεινά χρώματα, τα κεριά με αρώματα φρούτων και τα δροσερά σεντόνια του καλοκαιριού, πάντα απολαμβάνω τη στιγμή που ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο δροσερός και μπορώ να νιώσω αυτό το cozyness του φθινοπώρου.

Αν ανυπομονείς κι εσύ για τη φθινοπωρινή διακόσμηση και αναρωτιέσαι ποιες θα είναι οι μεγαλύτερες τάσεις διακόσμησης αυτή τη σεζόν, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, αφού ψάχνοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψα ποιες θα είναι φθινοπωρινές τάσεις αυτής της σεζόν.

8 trends για τη φετινή φθινοπωρινή διακόσμηση του σπιτιού σου

1. Καρό Μοτίβα

Μπορεί το καρό να σου θυμίζει περισσότερο το καλοκαίρι, ιδιαίτερα αν σου έρχονται στο μυαλό τα κόκκινα – άσπρα καρό τραπεζομάντιλα, αλλά αυτό το μοτίβο μπορεί να υπάρξει άνετα και το φθινόπωρο.

Σε υφάσματα όπως τα μαξιλάρια, τα ριχτάρια ή τα κλινοσκεπάσματα, το καρό θα είναι ο πρωταγωνιστής και αυτή τη σεζόν, αρκεί να βρεις «ήσυχες» ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις – σε αντίθεση με τα παστέλ ή τα έντονα χρώματα που ίσως επέλεγες το καλοκαίρι.

https://www.instagram.com/p/CSiGBJ1hnjB/

2. Έργα τέχνης με φρούτα

Η εποχή του φθινοπώρου μπορεί να δημιουργήσει εικόνες από «κυκλοθυμικά» τοπία με πολύχρωμα φθινοπωρινά φύλλα, όμως φέτος, υπάρχει ένα άλλο εκπληκτικό θέμα που θα βλέπεις πιο συχνά και αυτό είναι τα φρούτα.

Αν το καλοσκεφτείς, τα φρούτα έχουν συχνά χρώματα όπως το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο, καθιστώντας τα έναν διασκεδαστικό και εναλλακτικό τρόπο για να προσθέσεις τα χρώματα του φθινοπώρου στη διακόσμησή σου.

Οι κολοκύθες είναι η προφανής επιλογή αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά αν θες κάτι πιο εναλλακτικό, αναζήτησε έργα τέχνης με άλλα εποχιακά φρούτα όπως μήλα, αχλάδια και ρόδια.

https://www.instagram.com/p/CSZBJBol7wP/

3. Φινιρίσματα από χαλκό

Τα χάλκινα φινιρίσματα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το φθινόπωρο. Η ζεστασιά αυτού του μετάλλου απηχεί τα ζεστά χρώματα που πρόκειται να αρχίσουμε να βλέπουμε έξω, και ειδικά αν επιλέξεις ένα κομμάτι με παλαιωμένο φινίρισμα θα έχεις ένα διαχρονικό ανικείμενο στη συλλογή σου.

Η κουζίνα είναι το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσεις αυτήν την τάση, αλλά μπορείς επίσης να ενσωματώσεις τον χαλκό σε όλο το σπίτι μέσω μικρών αξεσουάρ όπως κηροπήγια και βάζα.

4. Σχέδια με καμπύλες

Μια άλλη τάση που θα εμφανίζεται αυτό το φθινόπωρο σε έπιπλα, καθρέφτες, λάμπες, δίσκους, ακόμη και σε σκεύη πιάτων είναι τα σχέδια με καμπύλες. Οι καμπύλες προσθέτουν μια πιο παιχνιδιάρικη διάσταση και κάνουν τα βασικά κομμάτια να φαίνονται πολύ πιο εκλεπτυσμένα, επομένως είναι μια εξαιρετική τάση να δοκιμάσετε αυτό το φθινόπωρο αν θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται ακριβό.

https://www.instagram.com/p/CD8oKSNJuFI/

5. Σκούρο rattan

Mπορεί το rattan σαν υλικό και στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του να θεωρείται περισσότερο καλοκαιρινό υλικό διακόσμησης, γιατί όμως να μην το αξιοποιήσεις και το φθινόπωρο για να κάνεις πιο εύκολα τη μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη, απλά επιλέγοντάς το σε διακοσμητικά στην πιο σκούρα του απόχρωση.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το μπαμπού ή το ξύλο.

https://www.instagram.com/p/CdMPYv7ug5A/

6. Το πράσινο των «βρύων»

Το μπορντό, το καμένο πορτοκαλί και το καφέ είναι κλασικά χρώματα του φθινοπώρου, αλλά αν αυτοί οι ζεστοί τόνοι δεν σε ενθουσιάζουν, αυτή η φθινοπωρινή τάση είναι για σένα.

Το πράσινο χρώμα που έχουν τα βρύα εμφανίζεται σε όλα τα είδη φθινοπωρινών διακοσμητικών συλλογών και μου θυμίζει το χρώμα των φύλλων ακριβώς πριν αρχίσουν να πέφτουν.

Είναι μια ελαφρώς πιο ζεστή απόχρωση του πράσινου από άλλες δημοφιλείς παραλλαγές, όπως το φασκόμηλο ή το σμαραγδί και έτσι είναι πολύ κατάλληλο για την εποχή αυτή αν δεν θες να «επενδύσεις» στο πορτοκαλί της κολοκύθας.

7. Ιδιαίτερα κηροπήγια

Τα κεριά προφανώς πάνε χέρι-χέρι με το φθινόπωρο, αλλά φέτος, δεν θα αρκεστούμε απλώς σε ένα basic κερί σε γυάλινο βαζάκι. Υπάρχουν τόσα πολλά fun κηροπήγια στην αγορά αυτή τη στιγμή, από κηροπήγια μοναδικού σχήματος μέχρι κηροπήγια ενσωματωμένα σε απλίκες τοίχου. Οι επιλογές είναι πολλές, γι’ αυτό μην αρκεστείς μόνο σε μία. Με αυτόν τον τρόπο και τα διάφορα ιδιαίτερα κηροπήγια στο σπίτι σου αμέσως θα δώσεις λίγη προσωπικότητα στον χώρο σου, αλλά και μια πιο cozy ατμόσφαιρα.

8. Vintage φωτιστικά

Ο φωτισμός είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που είναι εύκολο να παραβλέψουμε κατά τη διακόσμηση ενός χώρου, αλλά η επίδραση του καλού φωτισμού δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

Και με τόσες πολλές όμορφες αλλά φθηνές επιλογές λαμπτήρων που κυκλοφορούν τώρα, είναι τόσο απλό να αναβαθμίσεις τον φωτισμό στο σπίτι σου έγκαιρα γι’ αυτή τη σεζόν.

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι οι λάμπες σε στυλ vintage – σκέψου σχέδια εμπνευσμένα από τον μεσαίωνα, χρώματα της δεκαετίας του ’70 όπως το πορτοκαλί και το πράσινο του αβοκάντο ή αποχρώσεις σε στυλ Art Deco.





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments