Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠροσφυγή της Google στην ΕΕ για τις πρακτικές της Microsoft στο cloud

Προσφυγή της Google στην ΕΕ για τις πρακτικές της Microsoft στο cloud


Η Google υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι η Microsoft εφαρμόζει αθέμιτες πρακτικές για να προσελκύει πελάτες στην υπηρεσία νέφους Azure και να τους αποτρέπει από το να μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Η Google, της οποίας οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές στην αγορά cloud είναι το Microsoft Azure και το Amazon Web Services, ισχυρίζεται ότι η Microsoft εκμεταλλεύεται την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Windows Server για να καταστείλει τον ανταγωνισμό.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Google Cloud Έιμιτ Ζέιβερι, η Microsoft χρεώνει καπέλο 400% στους πελάτες της που τρέχουν το Windows Server σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες νέφους.

Επιπλέον, οι χρήστες ανταγωνιστικών υπηρεσιών λαμβάνουν περιορισμένες και καθυστερημένες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα, δήλωσε ο Ζέιβερι.

Η Google επικαλέστηκε έκθεση του βιομηχανικού συνδέσμου CISPE που διαπίστωνε ότι οι δημόσιοι φορείς και οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη πληρώνουν κάθε χρόνο στη Microsoft έως και 1 δισ. ευρώ για ποινές αδειοδότησης.

Σύμφωνα με την Google, το Windows Server και διάφορα άλλα προϊόντα της Microsoft έχουν μερίδιο αγοράς 70% στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Microsoft ακολουθεί στο Azure την ίδια τακτική που εφάρμοσε για την υπηρεσία συνεργασίας Teams, εμποδίζοντας τους χρήστες από το να μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Παλαιότερα η Microsoft επέτρεπε τη χρήση του λογισμικού της σε οποιονδήποτε υπολογιστή, όπως τα laptop, επέβαλε όμως περιορισμούς το 2019 μετά την είσοδό της στην αγορά cloud.

Toν Ιούλιο του 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα κατά της Microsoft για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης να ευνοηθεί το Teams.

Η εταιρεία αναγκάστηκε έτσι να αφαιρέσει το Teams από τη σουίτα εφαρμογών γραφείου 365 αρχικά στη Ευρώπη και στην συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.





RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments