Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGoogle Earth: Η νέα δυνατότητα που σου δείχνει τον κόσμο 80 χρόνια...

Google Earth: Η νέα δυνατότητα που σου δείχνει τον κόσμο 80 χρόνια πριν


Σύμφωνα με την Google, ορισμένες νέες ενημερώσεις στο σύστημα δορυφορικών εικόνων της εταιρείας Google Earth, θα επιτρέψουν στους χρήστες να «ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο» και να δουν δορυφορικές και εναέριες εικόνες που χρονολογούνται πριν από 80 χρόνια.

Στην ανακοίνωσή της για την ενημέρωση, η Google λέει ότι ορισμένες πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Βαρσοβία και το Παρίσι, θα έχουν εικόνες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930.

Προς το παρόν, οι περισσότερες τοποθεσίες στο Google Earth δεν πάνε παρά πριν από μερικές δεκαετίες. Οι νέες αλλαγές θα διπλασιάσουν το χρονικό πλαίσιο ακόμη και για αυτές τις τοποθεσίες.

Στιγμιότυπο Google Earth Σαν ΦρανσίσκοΣτιγμιότυπο Google Earth Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο

Στιγμιότυπο Google Earth Σαν Φρανσίσκο το 2024Στιγμιότυπο Google Earth Σαν Φρανσίσκο το 2024

Το Σαν Φρανσίσκο το 2024

Google Earth: Η λειτουργία timelapse

Οι χρήστες του Google Earth θα μπορούν να επιστρέψουν στο χρόνο και να συγκρίνουν αυτές τις ιστορικές φωτογραφίες με τις τρέχουσες. Η Google δίνει ένα παράδειγμα σύγκρισης του Σαν Φρανσίσκο του 1938 με το 2024 και βλέπει πόσο άλλαξε η γεωγραφία της περιοχής.

Στα δείγματα φωτογραφιών που παρέχει η Google, μπορεί κανείς να δει πώς στη φωτογραφία του 1938, τα λιμάνια στο Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την ναυτιλία. Η ίδια τοποθεσία σε πιο πρόσφατες φωτογραφίες είναι γεμάτη με εστιατόρια και κρουαζιερόπλοια.

Οι ιστορικές εικόνες θα είναι διαθέσιμες για τους χρήστες του Google Earth τόσο στον ιστό όσο και σε κινητά.





RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments