Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜόδαΌταν μια high-end συλλογή μόδας υμνεί την βιομηχανία της ομορφιάς

Όταν μια high-end συλλογή μόδας υμνεί την βιομηχανία της ομορφιάς


Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2025 βρίσκεται σε εξέλιξη. Το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου ήταν η σειρά του Olivier Rousteing να ανέβει στο catwalk και να αποκαλύψει τις δημιουργίες του για λογαριασμό του οίκου Balmain, τον οποίο «υπηρετεί» ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 2011.

Τα βασικά στοιχεία της νέας συλλογής, θυμίζουν πολύ τις θεμελιώδεις αρχές της σχεδιαστικής του φιλοσοφίας. Υπερβολικά μυτεροί ώμοι, επιβλητικές αλυσίδες, έντονα δουλεμένες, περίτεχνες λεπτομέρειες, ρίγες κάθε λογής μπλέχτηκαν αρμονικά με την γαλλική κομψότητα που είναι εξαιρετικά έκδηλη σε όλες τις συλλογές Balmain. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η συνταγή της επιτυχία, δεν έγκειται στο να ακολουθείς τάσεις. Η συνταγή είναι να είσαι ο εαυτός σου!

Να σημειώσουμε πως η ανοιξιάτικη επίδειξη του Olivier Rousteing για τον οίκο Balmain συνέπεσε με την επίσημη κυκλοφορία μιας νέας, limited editon σειράς αρωμάτων με την υπογραφή του οίκου, η οποία ακούει στο όνομα Les Éternels de Balmain». Και αυτό δεν το αναφέρουμε καθόλου τυχαία, αφού πολλά από τα σύνολα του εμβληματικού designer θύμιζαν τα γυαλιστερά μπουκάλια των αρωμάτων αυτών. Ο Olivier πιστεύει πως η ομορφιά πρέπει να βρει τον χώρο και να ενταχθεί μέσα στο μαγικό κόσμο της μόδας. Μάλιστα θεωρεί πως αυτό θα γίνει ακόμα πιο έντονα στο μέλλον, αποτελώντας μια ηχηρή αλλαγή στην παγκόσμια βιομηχανία.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο αυτό στην SS25 συλλογή του οίκου Balmain, η οποία περιελάμβανε αντισυμβατικά items, όπως cocktail dresses και blazers, διακοσμημένα με εκατοντάδες χάντρες και περίτεχνα κεντήματα που απεικόνιζαν γυναικεία κατακόκκινα χείλη και νύχια. Κι αυτά τα items ήταν το απόλυτο highlight στο runway του Rousteing.

Δες ολόκληρο το show του οίκου Balmain για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2025 εδώ:

Φωτογραφίες: Reuters



Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments