Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜόδαΤα royal νυφικά που έχουν γράψει ιστορία!

Τα royal νυφικά που έχουν γράψει ιστορία!


Με αφορμή τον γάμο της Θεοδώρας και του Mάθιου Κουμάρ  το Σάββατο στην Αθήνα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα royal νυφικά που μας έχουν εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια και αξίζει να θυμηθούμε! Όταν πρόκειται για βασιλικούς γάμους, δεν αρκεί ένα οποιοδήποτε νυφικό. Συχνά γίνονται custom σχέδια από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές καθώς τα νυφικά αυτά είναι φτιαγμένα να μας εντυπωσιάζουν, αφήνοντας όμως και  μία ιστορική στιγμή στην μόδα!.

Αν και το στυλ διαφέρει από βασιλική νύφη σε βασιλική νύφη είναι αυτά που επιλέξαμε σήμερα είναι όλα αξέχαστα! Από το  εμβληματικό αριστούργημα Helen Rose της πριγκίπισσας Grace Kelly του Μονακό του 1956 μέχρι τα πιο δημοφιλή βασιλικά φορέματα της δεκαετίας, όπως φορέθηκαν από τη Meghan Markle και την Kate Middleton σήμερα θα δούμε ξανά τα πιο iconic royal νυφικά των τελευταίων ετών!

Grace Kelly 1956

Photo by Mondadori via Getty Images

Το νυφικό της Γκρέις Κέλι έχει γίνει θρύλος της μόδας. Το απόλυτο σύμβολο ενός παραμυθένιου γάμου, το νυφικό της Kelly είναι πλέον ένα από τα φορέματα με τις περισσότερες αναφορές στην ιστορία. Το μακρυμάνικο φόρεμα με ψηλό λαιμό και drama full skirt (και ουρά μήκους 10,5 μέτρων) σχεδιάστηκε από την Helen Rose και κατασκευάστηκε από δαντέλα 125 ετών από τις Βρυξέλλες, ταφτά και χιλιάδες χειροποίητες πέρλες.

Princess Diana 1981

Photo by Anwar Hussein/Getty Images

Σχεδιασμένο από τους David και Elizabeth Emanuel, το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα έγινε αμέσως εμβληματικό και προκάλεσε χιλιάδες απομιμήσεις – με το πρώτο αντίγραφο να εμφανίζεται σε πολυκατάστημα μόλις πέντε ώρες μετά τη βασιλική τελετή. Η δημιουργία από μετάξι και ταφτά έκοψε την ανάσα του κόσμου. Κεντημένο στο χέρι με πούλιες από φίλντισι και περίπου 10.000 μαργαριτάρια, το φόρεμα χρειάστηκε μήνες για να ετοιμαστεί από το δίδυμο των σχεδιαστών. Η περίφημη ουρά μήκους 25 μέτρων, στολισμένη με δαντέλα που κάποτε ανήκε στη βασίλισσα Μαρία, καθόρισε μια δεκαετία νυφών στη δεκαετία του 1980, που όλες λαχταρούσαν την ίδια εντυπωσιακή, δραματική είσοδο.

Queen Rania 1993

Photo by Maher Attar/Sygma via Getty Images

Σχεδιασμένο από τον  Bruce Oldfield, το νυφικό της Queen Rania της Ιορδανίας που επέλεξε για τον Πριγκηπα  Abdullah το 1993 ήταν κάτι πέρα από iconic! Kεντημένο με χρυσές λεπτομέρεις είχε ένα iconic overcoat  με embellished κολάρο και volume φούστα!

Marie-Chantal 1995

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Οταν η Marie-Chantal παντρεύτηκε τον  Πρίγκηπα Παύλο της Ελλάδας επέλεξε ένα υπέροχο Valentino νυφικό με 12 διαφορετικά στρώματα από floral δαντέλα! Για την ολοκλήρωστη του χρειάστηκαν περισσότρερες απο 25 μοδίστρες που εργάσθηκαν για να δημουργήσουν αυτό το ivory silk νυφικό!

 Queen Letizia 2004

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Η δημοσιογράφος  Letizia Ortiz παντρεύτηκε τον Βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας με ένα σχέδιο του Manuel Pertegaz. Το wedding dress ήταν φτιαγμένο από φυσικό μετάξι στολισμένο με χρυσές λεπτομέρειες ενώ είχε 15 μέτρα ουρά!

Κate Middleton 2014

Getty Images

Tι να πούμε για το νυφικό της Kate Middleton που ήταν καλυμένο με δαντέλα δια χειρός Sarah Burton και τον οίκο Alexander McQueen! Ενα σχέδιο που συναγωνίζεται σε διαχρονική κομψότητα αυτά των Princess Diana και  Grace Kelly ! Ενα σχέδιο που έχει γίνει copy χιλιάδες φορές από τότε μέχρι σήμερα και θα συνεχίζει και πολλα χρόνια ακόμη!

Μeghan Markle 2018

Photo by Jane Barlow – WPA Pool/Getty Images

Με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί, η Meghan Markle ενσάρκωσε κάθε ίχνος βασιλικής χάρης με ένα κλασικό και εκπληκτικά μινιμαλιστικό νυφικό σχεδιασμένο από την Clare Waight Keller του οίκου Givenchy, το οποίο ολοκληρώθηκε με την τιάρα Queen Mary Filigree Το πέπλο αντιπροσώπευε και τις 53 χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, με floral κέντημα για κάθε μία. Έκρυβε επίσης ένα γλυκό μήνυμα για τον πρίγκιπα Harry: Eνα κομμάτι από το φόρεμα που φορούσε στο πρώτο ραντεβού η Markle, ήταν ραμμένο στο πέπλο.

Charlotte Casiraghi, 2019

@giambattistavalliparis

Η Charlotte Casiraghi η εγγονή της Grace Kelly επέλεξε για τον γάμο της στην Προβηγκία ένα Couture νυφικό του σχεδιαστή Giambattista Valli με διάφανο σχέδιο στο top,  λεπτομέρειες από δαντέλα και layers από τούλι!Ένα σχέδιο που θύμιζε αρκετά το iconic νυφικό της γιαγιά της που ήταν υπέροχο!

 

 

 

 





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments