Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑOpenAI: H Apple αποχώρησε από τις συζητήσεις για επένδυση στην εταιρεία

OpenAI: H Apple αποχώρησε από τις συζητήσεις για επένδυση στην εταιρεία


Η Apple δεν συμμετέχει πλέον σε συνομιλίες για επενδύσεις στην OpenAI κατά τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Ο συνεχιζόμενος γύρος χρηματοδότησης, ο οποίος θα μπορούσε να κλείσει μόλις την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης σε έως και 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Η OpenAI αναμένεται να συγκεντρώσει έως και 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια από ενδιαφερόμενους επενδυτές, σύμφωνα με την WSJ.

Η Αpple φεύγει, οι άλλοι επενδυτές μένουν

Άλλοι τιτάνες της τεχνολογίας εξακολουθούν να διαπραγματεύονται για να επενδύσουν στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η WSJ ανέφερε ότι η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ ήδη έχει επενδύσει γύρω στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια στο παρελθόν.

Ο κατασκευαστής τσιπ Nvidia εξετάζει επίσης μια επένδυση περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg.

Οι επενδυτές και τα ποσά του γύρου χρηματοδότησης ενδέχεται να αλλάξουν καθώς ολοκληρώνονται οι συνομιλίες.

Οι εκπρόσωποι της Apple δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το Business Insider, ενώ και ένας εκπρόσωπος της OpenAI αρνήθηκε να προβεί σε σχολιασμό.

Ο γύρος χρηματοδότησης, ο οποίος θα ήταν η υψηλότερη αποτίμηση όλων των εποχών για μια ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας, έρχεται καθώς η OpenAI αναδιαρθρώνει την εταιρική δομή της από μη κερδοσκοπικό σε κερδοσκοπικό οργανισμό.

Ενώ η OpenAI κυριαρχεί στη συζήτηση γύρω από τις καινοτομίες στην τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια και έχει προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις από τους υποστηρικτές του, σύμφωνα με οικονομικά έγγραφα που εξετάζονται από τους New York Times, η εταιρεία καταναλώνει τεράστια χρηματικά ποσά σε καθημερινές λειτουργίες.

Τον Αύγουστο, τα μηνιαία έσοδα της OpenAI έφτασαν τα 300 εκατομμύρια δολάρια και αναμένει τα έσοδα από τις πωλήσεις να φτάσουν τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος — αλλά υπολογίζεται ότι θα χάσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος σε έξοδα, σύμφωνα με τους Times. Ωστόσο, η εταιρεία προσδοκά πωλήσεις που θα διαμορφωθούν στο ύψος των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2029.

Πηγή: OT.gr





RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments