Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠώς να κάνετε μπάνιο τη γάτα

Πώς να κάνετε μπάνιο τη γάτα


Μπορεί οι γάτες να μην χρειάζονται μπάνιο, αλλά όταν έχουν λερωθεί με κάτι δεν μπορούν να καθαριστούν μόνες τους.

Επιπλέον αν έχουν μακρύ τρίχωμα που απαιτεί προσεκτική περιποίηση, ένα καλό μπάνιο μπορεί να τις ωφελήσει.

Όταν κάνετε μπάνιο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα το ειδικό σαμπουάν. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν ανθρώπινο, ούτε καν αυτό που είναι για παιδιά γιατί μπορεί να προκληθούν δερματικά προβλήματα και αλλεργίες.

Αν δείτε ότι η γάτα σας αντιδρά στην πίεση του νερού με το τηλέφωνο του μπάνιου, μπορείτε να γεμίσετε τη μπανιέρα νερό μέχρι ένα σημείο αντί να τη βρέξετε.

Ξεβγάλετε καλά και κάντε και δεύτερο χέρι, και αν νομίζετε ότι χρειάζεται βάλτε μαλακτική κρέμα για πιο λείο αποτέλεσμα. Σκουπίστε σχολαστικά με πετσέτα.

Στην περίπτωση που στη γάτα σας δεν αρέσει το σεσουάρ, συνεχίστε τη διαδικασία με πετσέτα.

Αν πάλι δεν αντέχει με τίποτα το μπάνιο και το νερό, μπορείτε να την καθαρίσετε με κάποιο αφρό στεγνού καθαρίσματος με τον οποίο θα κάνετε μασάζ σε όλο το σώμα και θα τον αφαιρέσετε με μια πετσέτα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε νερό.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν μπορείτε να διαθέσετε όσο χρόνο θα θέλατε στην περιποίηση της γάτας σας ή έχετε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του καλλωπισμού μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικά καταρτισμένους groomers οι οποίοι θα φροντίσουν το γούνινο φίλο σας και θα σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για υγιές δέρμα και λαμπερό τρίχωμα.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments