Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑυτοκίνητοBYD Sea Lion 07: H… θαλάσσια εισβολή συνεχίζεται από το Παρίσι

BYD Sea Lion 07: H… θαλάσσια εισβολή συνεχίζεται από το Παρίσι


Συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό της ευρωπαϊκής γκάμας της και την σειρά Ocean, η ΒYD προετοιμάζει για την επικείμενη έκθεση του Παρισιού την πρεμιέρα του Sea Lion 07, ενός μεσαίου μεγέθους SUV που θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας της –τουλάχιστον μέχρι την άφιξη ενός νέου μοντέλου- παίρνοντας μια θέση πάνω από το επίσης ηλεκτρικό όσο και εξίσου θαλασσινής επιρροής ως προς την ονομασία, τετράθυρο Seal.

Βάσει των ήδη γνωστών εικόνων του εκ Κίνας το Sea Lion 07 ακολουθεί την πιο σύγχρονη όσο και πιο δυναμική σχεδιαστική λογική ενός coupe SUV. Αυτό που αξίζει να γνωρίζει κανείς είναι ότι το μοντέλο διατίθεται ήδη στην Κίνα οπότε η γαλλική πρωτεύουσα θα υποδεχθεί ουσιαστικά την πρεμιέρα της ευρωπαϊκής εκδοχή του που ωστόσο δεν αναμένεται να διαθέτει κοσμογονικές αλλαγές σε σχέση με την ήδη γνωστή κινεζική παραλλαγή του.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε λοιπόν για τον… θαλασσινό λέοντα της Κίνας το μοντέλο βασίζεται στην αρχιτεκτονική 3.0 e-Platform η οποία φιλοξενεί και το Seal. Συνδυάζεται με μπαταρίες 71,8 και 80,6 kWh οι οποίες στην περίπτωση του πιο ευνοϊκού για τους κατασκευαστές κινεζικού πρωτοκόλλου μετρήσεων υπόσχονται αυτονομία από 550 έως 612 χλμ. μεγέθη που λόγω WLTP προδιαγράφονται μειωμένα στην ευρωπαϊκή εκδοχή του.

Η μικρότερη μπαταρία συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 230 ή 312 ίππων επιτρέποντας την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 και 6,7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη μπαταρία εφοδιάζει εκδόσεις με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική ισχύ φτάνει έως τους 530 ίππους και με τη σειρά της εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Να σημειωθεί ότι η ισχύς φόρτισης των μπαταριών διαμορφώνεται σε 170 kW για την μικρή μπαταρία και σε έως 240 kW για αυτή των 80,6 kWh, κάτι  που και στις δύο περιπτώσεις σημαίνει ότι η αναπλήρωση της ενέργειας έως το 80% μπορεί να συντελεστεί σε χρόνο 25 λεπτών.

Στην Κίνα το Sea Lion 07 εξοπλίζεται με οθόνη 15,6 ιντσών, δηλαδή αντίστοιχη του Seal και η οποία προσφέρει τη δυνατότητα περιστροφής της. Στην περίπτωση του Sea Lion θα συνδυαστεί με μια νέα οθόνη σε ρόλο ψηφιακού πίνακα οργάνων με καλύτερα γραφικά και διαφορετικά ενσωματωμένη στο ταμπλό. Την ψηφιακή εικόνα συμπληρώνει ένα γιγαντιαίο HUD 50 ιντσών που μένει να αποδειχθεί αν θα επιβιώσει στην ευρωπαϊκή έκδοση. Ο εξοπλισμός του μοντέλου στην Κίνα περιλαμβάνει επίσης θερμαινόμενα/ψυχόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω καθώς και πανοραμική ηλιοροφή με έκταση 2,1 τ.μ.





Περισσότερα Εδω

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments