Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠώς το «διαζύγιο ύπνου» μπορεί να βελτιώσει την σεξουαλική σας ζωή

Πώς το «διαζύγιο ύπνου» μπορεί να βελτιώσει την σεξουαλική σας ζωή


Πολλά ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί βρίσκουν τρόπους να κρατήσουν τη φωτιά αναμμένη. Ένας από αυτούς, κοιμούνται χωριστά. Το λεγόμενο «διαζύγιο ύπνου» υπόσχεται να ωφελήσει τις σχέσεις και να αναβαθμίσει τη σεξουαλική σας ζωή. Μπορεί όμως;

Μόλις μετακομίσατε μαζί και το να μοιραζόσαστε το ίδιο κρεβάτι με τον σύντροφό σας, φαίνεται σαν μια «φυσιολογική» κίνηση. Άλλωστε, ο κοινός ύπνος μπορεί να αυξήσει την οικειότητα και τη συντροφικότητα, αλλά δεν λειτουργεί σε όλους, καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα κακό ύπνο, μερικοί από τους οποίους μπορεί να έχουν να κάνουν με τις συνήθειες του συντρόφου σας. Συγκεκριμένα, μια μελέτη δείχνει ότι προβλήματα ύπνου και σχέσης μπορεί να εμφανιστούν μαζί.

Έτσι, ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να κοιμούνται μόνοι τους. Πράγματι, για ορισμένα ζευγάρια, ο ξεχωριστός ύπνος είναι μονόδρομος για την ανάπαυση και έτσι αποφεύγονται οι διαφωνίες για τις διαφορές στους κύκλους ύπνου-αφύπνισης.

Πώς το διαζύγιο ύπνου μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή:

1. Καλύτερος ύπνος – καλύτερη διάθεση:

Μετά από μια άγρυπνη νύχτα με ροχαλητό, είναι αδύνατο να έχετε καλή διάθεση απέναντι στον σύντροφό σας.

Η επαρκής ξεκούραση κάθε βράδυ μειώνει επίσης τη συνολική κόπωση.

2. Λιγότερο άγχος, λιγότεροι καβγάδες:

Ο καλός ύπνος οδηγεί σε μείωση του στρες, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στην υγεία και την ευεξία. Το μειωμένο άγχος διευκολύνει την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων στις σχέσεις.

Εξάλλου, αν κοιμόμαστε σε ξεχωριστά κρεβάτια, δεν χρειάζεται να μαλώνουμε για το ποιος θα καταλάβει το κρεβάτι ή να γκρινιάζουμε ο ένας στον άλλον για την κοινή κακή συνήθεια να χαζεύουμε τα κινητά μας τηλέφωνα. Χωρίς τέτοιες διαφωνίες μπορούμε να είμαστε σε αρμονία μεταξύ μας.

Ταυτόχρονα, είναι αναζωογονητικό να δίνεται σε όλους ο δικός τους χώρος και χρόνος.

3. Περισσότερος ποιοτικός χρόνος μαζί:

Ξέρετε ότι θα κοιμάστε χώρια όλη τη νύχτα, οπότε είναι στο χέρι σας να επικεντρωθείτε στο να κάνετε τις υπόλοιπες στιγμές της ημέρας ξεχωριστές.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments