Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΣπιτική λιχουδιά για σκύλους με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Σπιτική λιχουδιά για σκύλους με φυστικοβούτυρο και μπανάνα


Αυτή η συνταγή γίνεται με 6 υλικά και είναι πολύ εύκολη.

Υλικά:

1 ξεφλουδισμένη μπανάνα, λιωμένη

2/3 φλιτζάνι (60 γρ.) νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι (155 γρ.) αλεύρι βρώμης

3 κουταλιές φυστικοβούτυρο

1⁄2 φλιτζανάκι (8 γρ.) αποξηραμένο μαϊντανό

1 αβγό, χτυπημένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Στο ρηχό ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι βρώμης, το φυστικοβούτυρο, τον μαϊντανό και το χτυπημένο αβγό και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Φτιάχνουμε μια μεγάλη μπάλα με τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας, μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος μισό εκατοστό περίπου. Κόβουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα με τα κουπ πατ ή φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού.

Αραδιάζουμε τις λιχουδιές στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 1-1,5 εκ. περίπου. Εάν έχουμε φτιάξει μπαλίτσες ζύμης, τις πιέζουμε ελαφρά με την άκρη του χεριού μας για να γίνουν λίγο επίπεδες, με διάμετρο 1,5 με 2 εκ. Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Προσοχή:

Μην χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη – Η ξυλιτόλη (μία τεχνητή γλυκαντική ουσία) είναι πολύ τοξική για τους σκύλους!

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments