Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδια3 άγνωστα τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου

3 άγνωστα τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου


Σαν σήμερα…
Τα 76 θα έκλεινε σήμερα η Λιζέτα Νικολάου, αν δεν έφευγε από τη ζωή πρόωρα και άδικα, στις 11 Αυγούστου του 2023… Η Λιζέτα γεννήθηκε στην Καλαμαριά στις 2 Οκτωβρίου του 1948.

«Δώσ’ μου τα χείλη σου»
Το 2010 κυκλοφόρησε από την «Αθηναϊκή Δισκογραφική» μια συλλογή τραγουδιών με τίτλο «Μουσικό ταξίδι – 20 λαϊκά και έντεχνα τραγούδια», με βασικό συντελεστή τον συνθέτη και ερμηνευτή Βασίλη Πάτσιο και τις συμμετοχές του Θάνου Ολύμπιου και της Λιζέτας Νικολάου.

02.LIZETAPATSIOS.jpg

Η συλλογή περιλαμβάνει παλαιότερες ηχογραφήσεις τραγουδιών που κυκλοφόρησαν σε πρώτη εκτέλεση από τον Βασίλη Πάτσιο, επανεκτελέσεις κλασικών τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Ηλία Ανδριόπουλου, του Χρήστου Νικολόπουλου, καθώς και ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά για αυτή την έκδοση.

Όπως ήταν η επανεκτέλεση του τραγουδιού «Δώσ’μου τα χείλη σου» σε μουσική του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Στέλιου Ζαφειρίου και στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου με τη Λιζέτα Νικολάου.

Η ηχογράφηση με τη Λιζέτα Νικολάου πραγματοποιήθηκε με ενορχήστρωση του Μανώλη Καραντίνη και με το ίδιο «playback» της ορχήστρας της πρώτης εκτέλεσης με την Ελένη Δήμου, που συμπεριλήφθηκε στo cd του Γιάννη Τζουανόπουλου «Λαϊκά φεγγάρια», που κυκλοφόρησε από την Alpha Records το 2007.


«Μοναξιά»
Το δεύτερο τραγούδι με τη Λιζέτα ήταν ένα ζεϊμπέκικο σε μουσική και στίχους του Βασίλη Πάτσιου με τίτλο «Μοναξιά», για το οποίο όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα προγενέστερη ηχογράφηση. Άρα πρόκειται, μάλλον, για την πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού.


«Φεγγάρι μου»

Στο τρίτο, επίσης ζεϊμπέκικο, τραγούδι η Λιζέτα Νικολάου σιγοντάρησε τον Βασίλη Πάτσιο. Ήταν το «Φεγγάρι μου» σε μουσική του Γιώργου Θεοχαρόπουλου και στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Νίκος Γαλατιανός.

Το «Φεγγάρι» ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κώστα Μακεδόνα και συμπεριλήφθηκε στο διπλό cd του Γιάννη Τζουανόπουλου με τίτλο «Ότι αγάπησα», που κυκλοφόρησε το 2004 με μια πληθώρα συμμετεχόντων καλλιτεχνών…





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments