Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΤο Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Κώστας Αγέρης στις «Μουσικές του φθινοπωρινού...

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Κώστας Αγέρης στις «Μουσικές του φθινοπωρινού δάσους»


Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, μετά το καλοκαίρι, το Μέγαρο συνεχίζει να είναι παρόν στη Βόρεια Εύβοια με τις Μουσικές του φθινοπωρινού δάσους, παραμένοντας σταθερό στην πεποίθηση ότι, όταν οι επισκέπτες φεύγουν, οι κάτοικοι των απομονωμένων χωριών και περιοχών έχουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη του πολιτισμού και της ζωντανής μουσικής.

Μετά την αυγουστιάτικη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη (31.8) στη Βόρεια Εύβοια, που ενθουσίασε το κοινό, τη μεγάλη γιορτή του χορού και της παραδοσιακής μουσικής με το Σύνολο «ΙΩΝΙΑ» και χορευτικά συγκροτήματα από την Αγία Άννα, τη Λίμνη, το Μαντούδι και τις Ροβιές (20.7) και τη συναυλία του Θοδωρή Κοτονιά στις Ροβιές (28.9), τη σκυτάλη παίρνει ο Κώστας Αγέρης. Ο αγαπημένος τραγουδιστής παρουσιάζει, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (8:30 μ.μ.), στο Δασικό Χωριό Ευβοίας, τη συναυλία με τίτλο «Ταξίδι», εμπνευσμένη από τις μουσικές του Πόντου.

Η είσοδος στη συναυλία του Κώστα Αγέρη στο Δασικό Χωριό Ευβοίας είναι ελεύθερη.

Κώστας Αγέρης

Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 22 Ιανουαρίου του 1989. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μυήθηκε στα μυστικά της ποντιακής μουσικής, παίζοντας λύρα και κρουστά Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Σήμερα είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.

Στην Αθήνα, και στα πρώτα του Λαϊκά βήματα στον χώρο της μουσικής, ο Χρήστος Παπαδόπουλος ανακαλύπτει το ταλέντο του και έτσι συνεργάζεται με το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα».

Μοιραία η στράτα του συναντήθηκε με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές τόσο στη δισκογραφία όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών οι : Μ. Πλέσσας, Δ. Μητροπάνος, Γ. Νταλάρας, Α. Βαρδής, Σ. Κραουνάκης, Ε. Βιτάλη, Π. Παπαδοπούλου, Κ. Γαρμπή, Μαίρη Λίντα, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Β. Καρράς, Ν. Κουρκούλης, Ν. Οικονομόπουλος, Γ. Μαργαρίτης, Ν. Μακρόπουλος, Θ. Αδαμαντίδης, Κ. Καραφώτης, Λ. Πανταζής, Μ. Τσέρτος, Β. Σκουλάς, Γ. Νέγκα, Λ. Καλημέρη κ.α.

Τον Νοέμβριο του 2018 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο World Youth Forum. Η παγκόσμια ετήσια διοργάνωση, που φέρνει κοντά τους νέους όλου του κόσμου στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έλαβε χώρα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 6.000 νέων απ’ όλο τον κόσμο.

Μουσικές του φθινοπωρινού δάσους

Οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις του Μεγάρου στη Βόρεια Εύβοια θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο με την Ορχήστρα Νέων και το Φωνητικό Σύνολο «ΙΩΝΙΑ», σε μουσική διδασκαλία του Δημήτρη Χατζηγεωργίου (20.10, Προκόπι, Πλατεία Προκοπίου). Τα μέλη του νεανικού σχήματος από τη Νέα Ιωνία Βόλου, απόγονοι μικρασιατών προσφύγων, συναντούν το τοπικό παιδικό και νεανικό σύνολο παραδοσιακής μουσικής που αποτελείται από μουσικούς μικρασιατικής καταγωγής. Η συναυλία στο Προκόπι θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σημαντικό προορισμό του προσκυνηματικού τουρισμού στην Ελλάδα, ο οποίος συγκεντρώνει κάθε χρόνο 1.500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στις 8.11.2024 η διεθνώς καταξιωμένη πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα θα βρεθεί στη Λίμνη Ευβοίας (Κινηματοθέατρο «Ελύμνιον») για να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κλασικής μουσικής με δημοφιλή και αγαπημένα έργα γνωστών συνθετών (Μότσαρτ, Σοπέν, Μπαχ κ.ά.) που θα παρουσιαστούν με προσιτό και ελκυστικό τρόπο.

Για την πραγματοποίηση όλων των φετινών εκδηλώσεων πολύτιμη ήταν η υποστήριξη από τον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, ενώ συνεργάστηκαν, από πλευράς Μεγάρου, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση, η σειρά Γέφυρες, η Διεύθυνση Παραγωγής, η Διεύθυνση Προβολής και Επικοινωνίας και το Γραφείο Τύπου. Άριστη ήταν επίσης η συνεργασία με την εταιρεία Φόρμιγξ, η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Εύβοια Μετά» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας καθώς και με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ενώ τα δύο πρώτα χρόνια συμμετείχε και ο Δήμος Ιστιαίας–Αιδηψού.

Διαβάστε επίσης:

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για Ιούλιο – Νοέμβριο 2024
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια – Οι Γέφυρες της Μουσικής: Όσα έγιναν το 2024 και τι ακολουθεί!





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments