Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΜε βράβευση του άρχισε το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν

Με βράβευση του άρχισε το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν



Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Squid Game» Λι Τζονγκ-τζε και ο Κανγκ Ντονγκ-Γουόν από την ταινία δράσης-τρόμου «Peninsula» ήταν μεταξύ των διάσημων που εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί κάτω από τον πανύψηλο θόλο του Κινηματογραφικού Κέντρου του Μπουσάν, μπροστά σε περισσότερους από 4.500 καλεσμένους τη βραδιά έναρξης του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν (BIFF), στη Νότια Κορέα.

Το Φεστιβάλ άρχισε την Τετάρτη με την προβολή της ταινίας του Netflix «Uprising». Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ που μια παραγωγή του Netflix επιλέχθηκε για την τελετή έναρξης.

Σε παραγωγή και σενάριο του σκηνοθέτη του «Old Boy» (2003) Παρκ Τσαν-γουκ, η ταινία ακολουθεί τον γιο ενός ισχυρού ευγενή και τον υπηρέτη και φίλο του καθώς στρέφουν τα ξίφη τους ο ένας στον άλλον την περίοδο της δυναστείας Joseon (1392-1910).

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης απονεμήθηκε το βραβείο του Ασιάτη Σκηνοθέτης της Χρονιάς στον Ιάπωνα Κιγιόσι Κουροσάβα.

Ο Κουροσάβα κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την Καλύτερη Σκηνοθεσία το 2020 με το «Wife of a Spy».

Στην ομιλία του στη σκηνή, ο Κουροσάβα αναγνώρισε πώς το BIFF παρείχε μια πλατφόρμα για πολλά από τα έργα του.

Στο Φεστιβάλ του Μπουσάν θα προβληθούν 279 ταινίες από 63 χώρες σε πέντε κινηματογραφικές αίθουσες. Συνολικά 86 ταινίες θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο Μιγκέλ Γκόμες, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας με το «Grand Tour» στο φετινό Φεστιβάλ Καννών και η Κινέζα σκηνοθέτις Αν Χούι θα επισκεφθούν το Μπουσάν για να μοιραστούν τις κινηματογραφικές τους εμπειρίες σε Master Classess του Φεστιβάλ.

Η ανθεκτικότητα είναι ένα βασικό θέμα του Φεστιβάλ του 2024, το οποίο κατάφερε να διευρύνει το πρόγραμμα του παρά τον μειωμένο προϋπολογισμό και το παρατεταμένο κενό στους κορυφαίους ηγετικούς ρόλους.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει στις 11 Οκτωβρίου με την προβολή της ταινίας «Spirit World» του σκηνοθέτη από τη Σιγκαπούρη, Έρικ Κου με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ.





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments