Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΜόδαΤο ισχυρό μήνυμα πίσω από αυτά τα statement κοσμήματα!

Το ισχυρό μήνυμα πίσω από αυτά τα statement κοσμήματα!


Με κάθε νέα συλλογή της η Stella McCartney καταφέρνει να περνά το μήνυμά της για την οικολογία ή την ηθική των ζώων. Αυτή τη σεζόν, η σχεδιάστρια αναδεικνύει τη σκληρότητα πίσω από τα φτερά των πουλιών που εκμεταλλεύεται η βιομηχανία της μόδας.Έτσι το show για την ανοιξιάτικη συλλογή που παρουσίασε λίγες μέρες πριν στο Παρίσι ήταν μία ωδή στην προστασία των πτηνών.

Picture by: / SplashNews.com

“Save what you love”: αυτό ήταν το μανιφέστο της Stella McCartney  η οποία δανείστηκε αυτά τα λόγια από τον Jonathan Franzen, συγγραφέα του βιβλίου «Το τέλος του τέλους της γης», στο οποίο εκμυστηρεύεται το πάθος του για την παρατήρηση πουλιών και τη γαλήνη που του προσφέρει. «Μου αρέσει επίσης να απευθύνομαι στα ζώα για να θεραπεύομαι και να αφήνομαι. Μελέτες έχουν δείξει ότι έξι λεπτά τραγούδι πουλιών μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ψυχικής υγείας», έγραφε  η Stella McCartney στις (ανακυκλωμένες) σελίδες της εφημερίδας που ήταν τοποθετημένη στο κάθισμα κάθε καλεσμένου και τυλιγμένη στα χέρια μερικών μοντέλων στο catwalk και είχε το τίτλο: «The Stella Times».

Picture by: / SplashNews.com

Ντύνοντας τις  διαφανείς μπλούζες με μοτίβα πουλιών και σμιλεύοντάς τα σε statement κολιέ η Stella McCartney θέλησε να τιμήσει τα πουλιά ενώ παράλληλα να αφυπνίσει τις συνειδήσεις για την ευθραυστότητα τους: «Μόνο η βιομηχανία μόδας κακομεταχειρίζεται ή σκοτώνει 3,4 δισεκατομμύρια πάπιες, χήνες και κότες για τα φτερά τους» σημείωσε η σχεδιάστρια!

Picture by: / SplashNews.com

 

Picture by: / SplashNews.com

 

Η σχεδιάστρια μάχεται για μία eco μόδα για περισσότερα από 20 χρόνια, έτσι και φέτος κανένα ζώο δεν έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί για τη συλλογή, αντίθετα, διαμόρφωσε, χάραξε, ενσωμάτωσε νέες καινοτομίες για την collection που αποτελείται  κατά 91% από οικολογικά  υλικά.

Το vegan δέρμα με βάση τα μανιτάρια «Hydefy» ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σε μια τσάντα, το ανακυκλωμένο νάιλον «Peekaboo» χρησιμοποιήθηκε αρκετά, ενώ τα φύκια, μέσω της τεχνολογίας KelsunTM, ήταν η πρώτη ύλη για εσώρουχα που μόλις και μετά βίας κρύβονται κάτω από τα oversized υπέρβαρα σακάκια! Τέλος με αυτά τα art κολιέ η Stella McCartney πέρασε και φέτος ένα ισχυρό μήνυμα για την οικολογία αλλά και την προστασία των ζώων!

Κεντρική φωτογραφία Splash

 



Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments