Για όσες μεγαλώσαμε με την ευκολία του κινητού- όχι του smartphone- οι συνομιλίες με μηνύματα με το αντικείμενο του εφηβικού μας πόθου ήταν αυτό που περιμέναμε με αγωνία! Φυσικά αυτό δεν έχει αλλάξει όσο και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία, καθώς το μυστήριο και η γοητεία του texting εξακολουθεί να μας εξάπτει και να μας κάνει να νιώθουμε αυτό της συναίσθημα του εφηβικού ενθουσιασμού. Άλλωστε, σε μια εποχή που το να βγεις ραντεβού για να γνωρίσεις τον άλλον είναι ουτοπική σκέψη, τα μηνύματα θυμίζουν κάτι από τα γράμματα που ανταλλάσσανε μεταξύ τους τα ζευγαράκια περασμένων γενεών.
Όμως, το texting- και πόσο μάλλον το sexting!- κρύβει παγίδες. Το ύφος, ο τόνος και η πρόθεση μπορούν να παρεξηγηθούν εύκολα, για να μη μιλήσουμε για τη μάστιγα των emojis από τα οποία τα μισά έχουν κρυφό νόημα. Εδώ μπαίνει η τέχνη του φλερτ αλλά και κάποιοι βασικοί κανόνες.
Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευκρινίσουμε άμεσα. Αρχικά, απέφυγε τα βαρετά «Γεια, τι κάνεις», «Που σε βρίσκω», κλπ. Τα τετριμμένα δεν έχουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον και το ίδιο θα πρέπει να γνωρίζει και ο άλλος. Γίνε λίγο πιο δημιουργική και προετοίμασε την ατμόσφαιρα. Το να ρωτήσεις τον άλλον πως πήγε η μέρα του είναι γλυκό, ωστόσο εδώ είμαστε για να φλερτάρουμε και όχι για να κάνουμε ψυχοθεραπεία. Μια άλλη προσέγγιση είναι να απαντήσεις κάτι έξυπνο και sexy σε ένα story του στο Instagram (όχι, το emoji της καρδούλας και της φωτιάς δεν δίνουν το έναυσμα για να ανοίξετε κουβέντα). Επίσης υπάρχει πάντα η ώρα και το μέρος. Αν ο άλλος θέλει να ανοίξει συζήτηση στις 11 το βράδυ, το πιο πιθανό είναι ότι σε θυμήθηκε γιατί βαριέται (η αλήθεια πονάει αλλά πρέπει να την κοιτάξεις κατάματα). Δεν συζητώ για μεταμεσονύκτια μηνύματα.
Κάνε έξυπνες ερωτήσεις με υπονοούμενα, αλλά προς Θεού, μη στέλνεις ποτέ γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες! Το ζήτημα είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός. Μην ξεχνάς πως το texting είναι σαν μια συζήτηση. Αν ο άλλος σταματήσεις απότομα την επικοινωνία, μην το υπεραναλύσεις. Μπορεί να έχασε το ενδιαφέρον του ή να συνέβη κάτι που τον έκανε να ξεχαστεί. Εκεί, στέλνεις ένα, άντε δυο μηνύματα. Στα τρία αναπάντητα κάηκες. Και μην ξεχνάς πως κάποιες φορές πρέπει να αφήνεις τον άλλον να περιμένει λίγο. Σκέψου το συναίσθημα που νιώθεις κάθε φορά που βλέπεις το “Typing…” να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται. Παίξε το παιχνίδι, απόλαυσε το και μην το σκέφτεσαι παραπάνω από όσο που πρέπει, ωστόσο πρόσεξε να μην γίνεις εσύ το outsider!