Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΤο Βαλς των Χαμένων Ονείρων: Ρεσιτάλ Πιάνου του Μανώλη Νεοφύτου στον Φιλολογικό...

Το Βαλς των Χαμένων Ονείρων: Ρεσιτάλ Πιάνου του Μανώλη Νεοφύτου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός


Ο Κύπριος πιανίστας Μανώλης Νεοφύτου, απόφοιτος της εξειδικευμένης Κεντρικής Μουσικής Σχολής και του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, βραβευμένος σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα, το ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Το Βαλς των Χαμένων Ονείρων».

Την Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 20:30 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, ο καταξιωμένος πιανίστας θα ερμηνεύσει έργα των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, μουσική από τις ταινίες «Πολίτικη Κουζίνα» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» της Ελένης Καραΐνδρου, έργα των Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ και Αργεντίνικα Τάνγκο του Άστορ Πιατσόλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Μάνος Χατζιδάκις: Το βαλς των χαμένων ονείρων, Το κονσέρτο, Ο κύριος Νολλ, Η παρθένα της γειτονιάς μου
  • Ελένη Καραΐνδρου: Δίπλα στην Θάλασσα, μουσική από την ταινία «Μία αιωνιότητα και μία μέρα»
  • Μίκης Θεοδωράκης: Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ
  • Ευανθία Ρεμπούτσικα: Στο Πατάρι, Ο σταθμός, μουσική από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα»
  • Ελένη Καραΐνδρου: Χάθηκα μέσα στη ζωή μου, από το θεατρικό έργο «Διαμάντια και Μπλουζ»
  • Μίκης Θεοδωράκης: Δρόμοι Παλιοί
  • Σεργκέι Ραχμάνινοφ: Απόσπασμα από το 2ο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα έργο 18, Πρελούδιο αρ.5, έργο 32
  • Σεργκέι Προκόφιεφ: Καπουλέτοι και Μοντέκοι, από το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα»
  • Ντμίτρι Σοστακόβιτς: Βαλς αρ.2
  • Ερνέστο Λεκουόνα: Malagueña
  • Άστορ Πιατσόλα: Adios Nonino, Libertango

Μανώλης Νεοφύτου – Πληροφορίες για τον μουσικό

Ο Μανώλης Νεοφύτου έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία 11 χρονών, λίγο πριν εισαχθεί στην Κεντρική Κρατική Εξειδικευμένη Μουσική Σχολή της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1996 αποφοίτησε με άριστα από την σχολή αυτή μελετώντας μαζί με τον Professor Rudolf Kehrer, ενώ από το 1996 μέχρι το 2002 φοίτησε στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι, με υποτροφία από το Ίδρυμα Νικόλα Οικονόμου, με καθηγητές τους Ιρίνα Πλότνικοβα και Αρκάντιι Σεβίντοφ.

Την περίοδο 2002-2003 φοίτησε στην Ecole Normale του Παρισιού με υποτροφία του Ιδρύματος Albert Russel.

Το 2004, κέρδισε την υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος Master of Music in Performance.

Εκπροσώπησε την Κύπρο τρεις φορές στο διαγωνισμό της Eurovision (Βρυξέλλες 1992, Βαρσοβία 1994, Λισαβώνα 1996), αφού κέρδισε την πρώτη θέση στους αντίστοιχους διαγωνισμούς στην Κύπρο. Κέρδισε, επίσης το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ. Θυμής που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης (2002), το 4ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγκάλλια της Ιταλίας (1994) και το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας (1995).

Έδωσε συναυλίες και ρεσιτάλ σε Κύπρο, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ρωσία, Ουγγαρία, Πολωνία, Κορέα και Νότια Αφρική. Συνεργάστηκε ως σολίστας με τις ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα του Ροστόβ (Ρωσία), Συμφωνική Ορχήστρα της Τσιεσταχόβα (Πολωνία), Budapest Concert Orchestra. Έδωσε σεμινάρια και master classes στην Κύπρο, στο Πανεπιστήμιο της Νοτίου Αφρικής (UNISA) και στο πανεπιστήμιο του Μέιν, Η.Π.Α.

Έχει κυκλοφορήσει δύο  προσωπικούς δίσκους «Το Ελληνικό Τραγούδι Μέσα Από Ένα Πιάνο», για τον οποίο εισέπραξε πολύ καλά σχόλια από τον Μίκη Θεοδωράκη και «Από τον Τσαϊκόφσκι στον Χατζιδάκι».

Πρόσφατες εμφανίσεις περιλαμβάνουν συναυλίες στο πανεπιστήμιο τεχνών της Ζυρίχης, στο Λονδίνο, στο πανεπιστήμιο του Μέιν (ΗΠΑ).

 





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments