Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδια«Σκιές στο σκοτάδι / Shadows of the dark» του Γιώργο Παπακωνσταντίνου

«Σκιές στο σκοτάδι / Shadows of the dark» του Γιώργο Παπακωνσταντίνου



Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι Κύπριος ποιητής και συγγραφέας. Έχει εκδώσει 5 βιβλία. εκ των οποίων τα τρία είναι στην Κυπριακή διάλεκτο και τα δύο στην κοινή νέα ελληνική (Καρδκιά μου μίλα σιγανά, Ημιτελές, Ηλιοβούττημα, Χρώματα Σκιές στο σκοτάδι).

Το 2024 τα έργα του Ματζιελλεμένες, Έρωτας τζιαι Ψυσσιή καθώς και το Εγχειρίδιο: Δυστυχία θα παρουσιαστούν από διάφορες θεατρικές ομάδες στην Κύπρο.

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Ημιτελές» μεταφράστηκε στην Αγγλική, Ισπανική και Τουρκική γλώσσα. Από το 2023 είναι καλλιτεχνικός συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού Μαύρη Πένα» καθώς και του προγράμματος συνεργασίας συγγραφέων Writers Taking Over. Είναι ο θεατρικός συγγραφέας των έργων: Χαλάσματα (2022), α – ψυχή (2023) και της θεατρικής συναυλίας Χρώματα (2024).

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από το «αυτί» της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου «Σκιές στο σκοτάδι / Shadows of the dark»

Μια «διαφορετική» πρόταση καθώς περιλαμβάνει και την απόδοση των ποιημάτων στην αγγλική γλώσσα από την Κυριακή Νεοφύτου.

Η επιμέλεια των κειμένων είναι της Δανάης Θεοχαρίδου και ο σχεδιασμός του εξωφύλλου και της έκδοσης του Μάριου Κουρουφέξη.

Σκιές στο σκοτάδι / Στις σκιές κρύβονται τα μεγάλα μυστικά των ανθρώπων.

Μια ποιητική συλλογή που καταπιάνεται με τις αθέατες σκέψεις των ανθρώπων στην μοναξιά της νύχτας. Στο σκοτάδι, εκεί που οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι στον έρωτα και την αλήθεια που κουβαλά η ψυχή τους.

Λοιπόν,

κράτησα τα ανθρώπινά μου.

Ο δαίμονες μου

μπήκανε σε μια σειρά.

Τους ταΐζω τα βράδια

αναμνήσεις.

Αξιοπρέπεια δεν έχω.

Την κατασπαράζουν κάθε χαραυγή.

Ένα τελευταίο κέρασμα από τις «Σκιές στο σκοτάδι / Shadows of the dark» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:

In your arms,
take me, Night.

In a room,
her scent is everywhere,
covering my body.

Come. Smother me in your shadow.

May the dawn never find me,
if it is without her love.





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments