Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΤέλος εποχής για τα θρυλικά Τάπερ: Αίτηση πτώχευσης

Τέλος εποχής για τα θρυλικά Τάπερ: Αίτηση πτώχευσης


Η γνωστή εταιρεία Tupperware, σύμφωνα με το Bloomberg, ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης αυτή την εβδομάδα.

Η πολυετής προσπάθεια αναζωογόνησης της επιχείρησης δεν έφερε αποτελέσματα καθώς η ζήτηση συνέχισε να είναι μειωμένη.

Η μάρκα οικιακών ειδών, η οποία για μεγάλο μέρος του αιώνα όριζε την αποθήκευση τροφίμων, σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία καθώς παραβίασε τους όρους του χρέους της επιστρατεύοντας νομικούς και οικονομικούς συμβούλους.

Μάλιστα οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 50% στη Νέα Υόρκη λόγω της είδησης.

Οι προετοιμασίες για την πτώχευση ακολουθούν τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δανειστές συμφώνησαν φέτος να της δώσουν κάποια περιθώρια ανάσας στους παραβιασμένους όρους του δανείου, αλλά η εταιρεία συνέχισε να επιδεινώνεται.
deliveryservice-1.webp
Η Tupperware παρουσίασε το 1946 τα πλαστικά προϊόντα της στο κοινό, αφού ο ιδρυτής της Earl Tupper εφηύρε την εύκαμπτη αεροστεγή σφράγισή τους. Η μάρκα εισέβαλε στα αμερικανικά σπίτια κυρίως μέσω των πάρτι πωλήσεων που διοργάνωναν γυναίκες των προαστίων.

Η εταιρεία συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια των σχεδόν 80 χρόνων λειτουργίας της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις απευθείας πωλήσεις από μια στρατιά εκατοντάδων χιλιάδων ερασιτεχνών πωλητών, που έκαναν επιδείξεις στα σπίτια.

Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο της συρρίκνωσης της Tupperware, ένα περίπου χρόνο πριν, είχε κλείσει και το εργοστάσιο της εταιρείας στη Θήβα.





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments