Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαTo «Animal» της Σοφίας Εξάρχου «πάει» για Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

To «Animal» της Σοφίας Εξάρχου «πάει» για Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX



Το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου γίνεται μόλις η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει την τελική υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Εξαιρετική μέχρι στιγμής η πορεία του έργου έχοντας κερδίσει τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Ερμηνείας για τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Λοκάρνο, όπου πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του, καθώς και τον Χρυσό Αλέξανδρο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Επίσης τo «Animal» της Σοφίας Εξάρχου έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 σημαντικά διεθνή φεστιβάλ αποσπώντας συνολικά 20 βραβεία (Καλύτερης Ταινίας στο Κορκ, το Βανκούβερ και το LAGFF, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα Φεστιβάλ Les Arcs, Θεσσαλονίκης και LAGFF, Fipresci Award στο Mannheim, Σεναρίου στο Santiago del Compostella, κ.α.).

Ακόμη έλαμψε στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με 7 βραβεία (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α και Β Γυναικείου Ρόλου, Μοντάζ και Ήχου),

Έχοντας αναγνωριστεί από τη διεθνή κριτική ως μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς τo «Animal» της Σοφίας Εξάρχου έχει εξασφαλίσει διανομή σε διεθνείς αίθουσες και πλατφόρμες σε Γαλλία, Σκανδιναβία, Λατινική Αμερική, Αυστρία, Oλλανδία, Ισπανία και όχι μόνο.

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιες ταινίες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX θα υποτιτλιστούν και στις 24 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προβληθούν σε περισσότερες από 700 προβολές που θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε όλα τα κράτη μέλη.

Οι φετινές υποψήφιες είναι:

Animal της Σοφίας Εξάρχου (Ελλάδα)
Dahomey της Mati Diop (Γαλλία)
Flow του Gints Zilbalodis (Λετονία)
Intercepted της Oksana Karpovych (Ουκρανία)
Julie keeps quiet του Leonardo Van Dijl (Bέλγιο)

Το κοινό στην Ελλάδα και την Ευρώπη μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία ΕΔΩ





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments