Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜουσικά ΝέαΗ Royal Philharmonic Orchestra υπό τον Vasily Petrenko στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Royal Philharmonic Orchestra υπό τον Vasily Petrenko στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Μια ιστορική ορχήστρα με εκπληκτικές επιδόσεις: 200 συναυλίες ετησίως, ένα κοινό που ξεπερνά τα 60 εκ. άτομα σε live εμφανίσεις και online προβολές, και περισσότερα από 50 εκ. streamings των ηχογραφήσεών της κάθε χρόνο! Η Royal Philharmonic Orchestra, από τα σπουδαιότερα συμφωνικά σύνολα της Βρετανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία και μοναδική συναυλία, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ, με τον κορυφαίο μαέστρο Vasily Petrenko [Βασίλι Πετρένκο] στο πόντιουμ. Σε αυτή της την εμφάνιση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, συμπράττει με τον ανερχόμενο νοτιοκορεάτη πιανίστα Yunchan Lim [Ύντσαν Λιμ], ο οποίος θα ερμηνεύσει το δημοφιλέστατο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν]. Ο νεαρός βιρτουόζος, που εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς με τη βαθιά μουσικότητα και την άψογη τεχνική του, κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση, όταν ανακηρύχθηκε ο νεαρότερος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Van Cliburn [Βαν Κλάιμπερν], το 2022, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Για τη συναυλία της στο Μέγαρο, η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα επέλεξε από το πλούσιο ρεπερτόριό της γνωστά έργα ευρωπαίων μουσουργών, όπως την Εισαγωγή «Καρναβάλι» του Τσέχου Antonín Dvořák [Αντονίν Ντβόρζακ] και το Κοντσέρτο για ορχήστρα του Ούγγρου Béla Bartók [Μπέλα Μπάρτοκ].

Ο πολυβραβευμένος μαέστρος Vasily Petrenko, μετά την επιτυχημένη του θητεία στη Βασιλική Φιλαρμονική του Λίβερπουλ, έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής της Royal Philharmonic Orchestra το 2021. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πάμπολλες συνεργασίες με φημισμένες ορχήστρες από όλο τον κόσμο, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ αλλά και σε παγκόσμιες περιοδείες με γνωστά ορχηστρικά σύνολα, καθώς και πολυάριθμες ηχογραφήσεις. Στο ρεπερτόριό του συγκαταλέγονται ακόμη πάνω από 30 όπερες.

June 11, 2022. Yunchan Lim from South Korea performs a Mozart Concerto with conductor Nicholas McGegan and the Fort Worth Symphony Orchestra in the Semifinal round in the Sixteenth Cliburn International Piano Competition in Bass Performance Hall in Fort Worth, Texas. (Photo by Ralph Lauer)

Το άστρο του επίσης πολυβραβευμένου Ynchan Lim εκτοξεύτηκε στο διεθνές μουσικό στερέωμα, ύστερα από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Van Cliburn (2022). Μάλιστα, οι ερμηνείες του σε έργα υπερβατικής δυσκολίας των Liszt και Rachmaninov τον έκαναν έναν από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες του YouTube (10 εκ. θεάσεις), ενώ οι New York Times τις έχουν συμπεριλάβει στις 10 καλύτερες του 2022. Έκτοτε, η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική: αξιοζήλευτες συνεργασίες με ορχήστρες και μαέστρους διεθνούς κύρους, εμφανίσεις στις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου και πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα.

Διαδραματίζοντας, εδώ και σχεδόν 80 χρόνια, πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και στην παγκόσμια μουσική σκηνή, η υπερδραστήρια RPO εστιάζει όχι μόνο στη ζωντανή παρουσίαση συμφωνικών έργων, αλλά και στην ερμηνεία και ηχογράφηση συνθέσεων για την επένδυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών και βιντεοπαιχνιδιών. Η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα είναι επίσης γνωστή για τις συχνές συμπράξεις της με προβεβλημένους ποπ σταρ, τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά της προγράμματα και τις ευρείας αποδοχής συμπεριληπτικές πρωτοβουλίες της. Αποστολή της είναι να φέρει την ορχηστρική μουσική κοντά στη σύγχρονη κοινωνία και, μέσω της συνεργασίας της με δημιουργικούς εταίρους, να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις τοπικές κοινότητες, ώστε να καταστήσει τη ζωντανή ορχηστρική μουσική προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: The Royal Philharmonic Orchestra perform Rachmaninov’s Symphony No.2 as part of the Icons Rediscovered series at Southbankcentre’s Royal Festival Hall. Soprano Louise Aldersop stepped in at very short notice to replace Jennifer France. (Photo by Andy Paradise)

Διαβάστε επίσης:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Highlights του προγράμματος Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2024
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τα συναρπαστικά highlights της καλλιτεχνικής περιόδου 2024-2025





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments