Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣπίτιΠόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών σου και ποιος...

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών σου και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος; 


Ειδικοί περιποίησης μαλλιών προκαλούν ανησυχία, αποκαλύπτοντας πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη βούρτσα μαλλιών μας για να αποφύγουμε δυσάρεστα συμπτώματα όπως ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής, λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα.

Το βούρτσισμα των μαλλιών προσφέρει πολλά οφέλη, όπως τη διανομή των φυσικών ελαίων από το τριχωτό της κεφαλής, το ξεμπέρδεμα των κόμπων, ακόμη και την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή. Επιπλέον, μπορεί να είναι μια αρκετά χαλαρωτική διαδικασία. Ωστόσο, αν η βούρτσα σου αρχίζει να φαίνεται απεριποίητη, γεμάτη με μπερδεμένες τρίχες και υπολείμματα προϊόντων, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Δύο ειδικοί μαλλιών αποκαλύπτουν πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα σου, γιατί είναι σημαντικό και τις καλύτερες τεχνικές καθαρισμού που μπορείς να ακολουθήσεις.

Η Anabel Kingsley, πιστοποιημένη τριχολόγος στην εταιρεία περιποίησης μαλλιών Philip Kingsley, προειδοποιεί ότι οι βούρτσες μαλλιών μπορούν γρήγορα να «καλυφθούν» με βακτήρια, ρύπους από το περιβάλλον, ιδρώτα, σμήγμα και νεκρά κύτταρα, καθώς και υπολείμματα προϊόντων styling. Αυτή η συσσώρευση μπορεί να διαταράξει το pH του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο φυσιολογικά βοηθά στη σωστή κατανομή του σμήγματος και διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής υγιές. Χρησιμοποιώντας μια βρώμικη βούρτσα, λοιπόν, μπορεί να προκαλέσεις δυσάρεστα συμπτώματα όπως φλεγμονή, ερεθισμό και πιτυρίδα, ενώ τα μαλλιά σου θα λαδώνουν πιο γρήγορα. Ακόμα και το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια προβλήματα, όπως πόνο και ξεφλούδισμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Αν νιώθεις ότι έχεις «βυθιστεί» στις υποχρεώσεις, έτσι θα κερδίσεις χρόνο για τον εαυτό σου

«Καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ σου για να απομακρύνεις ρύπους και υπολείμματα, το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και με τη βούρτσα των μαλλιών σου», δήλωσε η Kingsley στην Independent προσθέτοντας, «Αν χρησιμοποιείς μια βρώμικη βούρτσα για να χτενίσεις ή να φτιάξεις τα μαλλιά σου, απλώς μεταφέρεις τη βρωμιά πίσω στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου». Η ειδικός λοιπόν συμβουλεύει να πλένεις τη βούρτσα σου κάθε 20 φορές που στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι.

Πώς να καθαρίσεις σωστά τη βούρτσα των μαλλιών σου

Η Nicole Jaques, η οποία έχει συγκεντρώσει 767.000 ακόλουθους στο Instagram χάρη στις συμβουλές της για τον τρόπο ζωής και την ομορφιά, έγινε viral πέρυσι αφού έδειξε πώς καθαρίζει τη βούρτσα των μαλλιών της. Η δημιουργός περιεχομένου συνιστά να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλίδι για να κόψεις τις τούφες των μαλλιών που έχουν κολλήσει στη βούρτσα, ώστε να τις αφαιρέσεις πιο εύκολα. Έπειτα:

  • Γέμισε ένα μεγάλο μπολ ή τον νεροχύτη με ζεστό νερό, ήπιο σαμπουάν ή μαγειρική σόδα (αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη τυχόν οσμών). Περιστρέψε τη βούρτσα μέσα στο διάλυμα και στη συνέχεια μούλιασέ την για 20 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας μια καθαρή οδοντόβουρτσα, τρίψε ανάμεσα στις σειρές των τριχών και γύρω από τη λαβή. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει ως ένα απαλό λειαντικό για την αφαίρεση τυχόν ακαθαρσιών και το σαμπουάν θα βοηθήσει στον καθαρισμό της βούρτσας.
  • Ξέπλυνε τη βούρτσα με ζεστό νερό και άφησέ την να στεγνώσει καλά. Χρησιμοποίησε οινόπνευμα με συγκέντρωση 70 τοις εκατό για να την απολυμάνεις και επανάλαβε τη διαδικασία όταν χρειαστεί.

Το debate για το πού να αποθηκεύεις τα αυγά που μόλις αγόρασες μόλις έγινε ακόμα πιο μπερδεμένο

pexels-yankrukov-7020354.jpg





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments