Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟμορφιάΡοδόνερο: 9 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε

Ροδόνερο: 9 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε


Εάν είστε λάτρεις των τριαντάφυλλων, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να στρέψετε την προσοχή σας προς το ροδόνερο -αν δεν το έχετε ανακαλύψει ήδη. Προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων, από τη χαλάρωση όταν είστε στρεσαρισμένες έως την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στην επιδερμίδα σας ή να το ψεκάσετε τριγύρω σας και το ονειρικό του άρωμα θα σας ταξιδέψει, ενώ είναι εύκολο να το φτιάξετε και μόνες σας -η παρακάτω συνταγή το αποδεικνύει. Οι χρήσεις του, όμως, δεν τελειώνουν εδώ!

Τι είναι το ροδόνερο

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Οι ιστορικοί εικάζουν ότι η προέλευση αυτού του προϊόντος είναι από την Περσία (σημερινό Ιράν), αλλά το ροδόνερο παίζει σημαντικό ρόλο στις ιστορίες περιποίησης του δέρματος παγκοσμίως. Μπορεί να παρασκευαστεί με διαφορετικούς τρόπους, ωστόσο η Jana Blankenship, δημιουργός προϊόντων και ιδρύτρια του brand Captain Blankenship ανέφερε σε συνέντευξή της στο Mindbodygreen ότι το ροδόνερο παραδοσιακά παράγεται μέσω της απόσταξης με ατμό, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υδρολύματος τριαντάφυλλου.

Οι 9 χρήσεις του ροδόνερου

#1 Ως toner

Ως ήπιο στυπτικό, το ροδόνερο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος ελέγχοντας την παραγωγή σμήγματος και γι’ αυτό θα το βρείτε σε πολλά toners.

#2 Για φρεσκάρισμα του χώρου

Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να αρωματίσετε διακριτικά τον χώρο σας. Μπορείτε να έχετε στο γραφείο, το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο ένα mist με ροδόνερο και να το ψεκάζετε όποτε θέλετε να χαλαρώσετε.

#3 Ως primer και setting spray

Το ροδόνερο μπορεί να φρεσκάρει το makeup look σας, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως primer -φροντίστε να απορροφηθεί καλά πριν ξεκινήσετε να κάνετε τη βάση σας.

#4 Για το τριχωτό του κεφαλιού

Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμεύσει και στη ρουτίνα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής σας. Εκτός από την ενυδάτωση που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ των λουσιμάτων για να φρεσκάρει τα μαλλιά σας. Απλώς εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας -και μετά στεγνώστε τα μαλλιά με πιστολάκι- για να διώξετε έτσι τη λιπαρότητα από τις ρίζες.

#5 Για διατήρηση της υγείας του επιδερμιδικού φραγμού

Το ροδόνερο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να είναι χρήσιμο για τη διατήρηση ενός υγιούς επιδερμιδικού φραγμού λόγω της ενυδατικής του «δύναμης».

#6 Ως αντιοξειδωτικό

Επιπλέον, περιέχει ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας και των μαλλιών από τις βλάβες που δημιουργούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

#7 Ως hair mist

Αν θέλετε να προστατέψετε τα μαλλιά σας και να τους δώσετε ένα boost ενυδάτωσης, το ροδόνερο είναι ιδανικό για αυτήν τη δουλειά. Εάν είστε έξω στον ήλιο, κολυμπάτε στην πισίνα ή έχετε ξηρά μαλλιά, ψεκάστε τα με ροδόνερο για να επανορθώσετε τα επίπεδα ενυδάτωσής τους. Επίσης, το ροδόνερο θα τους χαρίσει ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας. 

#8 Για ευαίσθητες επιδερμίδες

Πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος θεωρούνται πολύ «σκληρά» για το ευαίσθητο δέρμα, αλλά όχι το ροδόνερο. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, μπορεί να είναι ευεργετικό για τη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής καταπραΰνοντας την επιδερμίδα.

#9 Για ενίσχυση της μάσκας προσώπου

Εάν έχετε μια μάσκα προσώπου που αγαπάτε, γιατί να μην ενισχύσετε την απόδοσή της; Εάν έχει κρεμώδη μορφή, απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες από ροδόνερο μέσα στη μάσκα και ανακατέψτε καλά, ενώ εάν είναι sheet mask, ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα mist με ροδόνερο και μετά εφαρμόστε την υφασμάτινη μάσκα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ροδόνερο λειτουργεί καλά με άλλα συστατικά, καθιστώντας το ως την τέλεια προσθήκη σε οποιαδήποτε μάσκα σας αρέσει.

DIY συνταγή για ροδόνερο

Προσθέστε ½ φλιτζάνι φρέσκα ροδοπέταλα (ισοδυναμούν με ένα μεγάλο τριαντάφυλλο) -απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν εντομοκτόνα ή άλλα φάρμακα- ή ¼ φλιτζάνι αποξηραμένα ροδοπέταλα και 1½ φλιτζάνι αποσταγμένο νερό -ή και φιλτραρισμένο- σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν φύγει όλη η χρωστική ουσία από τα ροδοπέταλα. Μετά από αυτό, περάστε από μια σίτα το νερό από ροδοπέταλα και μετά τοποθετήστε το σε ένα βαποριζατέρ αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για το σπίτι σας ή σε ένα spray bottle ταξιδίου εάν θέλετε να το εφαρμόζετε σε πρόσωπο και μαλλιά. Διατηρήστε το ροδόνερό σας στο ψυγείο για να παραμείνει φρέσκο -επειδή είναι εντελώς φυσικό (δηλαδή χωρίς συντηρητικά), μπορείτε να το διατηρήσετε μόνο για μία εβδομάδα.



Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments