Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTikTok: Κλείνει η υπηρεσία μουσικής που θα ανταγωνιζόταν το Spotify

TikTok: Κλείνει η υπηρεσία μουσικής που θα ανταγωνιζόταν το Spotify


Διακόπτει τη μουσική του υπηρεσία το TikTok τον Νοέμβριο, βάζοντας ένα τέλος στη μακροχρόνια προσπάθειά του να ανταγωνιστεί τo Spotify και την Apple.

Ως εκ τούτου, το TikTok Music αναμένεται να τεθεί εκτός σύνδεσης στις 28 Νοεμβρίου και τα δεδομένα των πελατών θα διαγραφούν, ανέφερε το τμήμα μουσικής στην ιστοσελίδα του. Οι χρήστες κλήθηκαν να μεταφέρουν λίστες αναπαραγωγής σε άλλες υπηρεσίες έως τις 28 Οκτωβρίου.

Αντί να ανταγωνίζεται τις υπηρεσίες ροής μουσικής, το TikTok θα οδηγεί τους χρήστες σε αυτές μέσω της λειτουργίας «Add to Music App», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η λειτουργία, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι, επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν κομμάτια που τους αρέσουν στο TikTok, αποθηκεύοντάς τα σε λίστες αναπαραγωγής σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες, όπως το Spotify, η Apple Music και η Amazon.

«Η λειτουργία μας Add to Music App έχει ήδη επιτρέψει την αποθήκευση εκατοντάδων εκατομμυρίων κομματιών»

Η ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, δημιούργησε τη μουσική υπηρεσία για να αξιοποιήσει την ισχύ και τη δημοτικότητα της εφαρμογής σε λάτρεις της μουσικής. Τα βίντεο της συγκεκριμένης εφαρμογής έχουν πιστωθεί την άνοδο επιτυχημένων τραγουδιών και νέων καλλιτεχνών και έχουν μάλιστα οδηγήσει σε συγκρούσεις με δισκογραφικές, που ζήτησαν υψηλότερες πληρωμές για τη χρήση των κλιπ τους, γράφει το Bloomberg.

Η Universal Music, για παράδειγμα, είχε πολύμηνη αντιπαράθεση που οδήγησε καλλιτέχνες όπως ο Drake και η Rihanna να αποσυρθούν από το δίκτυο.

Η εφαρμογή του TikTok

Η εφαρμογή μουσικής, που αρχικά ονομαζόταν Resso, κυκλοφόρησε αρχικά το 2019. Ήταν διαθέσιμο στη Βραζιλία, την Ινδονησία, την Αυστραλία, το Μεξικό και τη Σιγκαπούρη.

Η λειτουργία «Προσθήκη στην εφαρμογή μουσικής» της εφαρμογής έχει μέχρι στιγμής συνεργαστεί με το Spotify, την Apple Music και την Amazon. Οι χρήστες της υπηρεσίας σε περισσότερες από 180 χώρες έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία.

Οι ειδικοί της TikTok αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες μουσικής ροής για τη συνεργασία στο «Add to Music App».

Σε δήλωσή του, ο Ole Obermann,επικεφαλής στον τομέα μουσικής του TikTok, δήλωσε: «Η λειτουργία μας Add to Music App έχει ήδη επιτρέψει την αποθήκευση εκατοντάδων εκατομμυρίων κομματιών σε λίστες αναπαραγωγής σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες ροής μουσικής».

Πηγή: OT.gr





RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments