Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα τραγούδιαΟ πιο φάλτσος άνθρωπος του κόσμου

Ο πιο φάλτσος άνθρωπος του κόσμου



6 Οκτωβρίου 1997 προβάλλεται από το Mega το πρώτο απ’ τα 33 επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ψίθυροι Καρδιάς σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

Ο σκηνοθέτης προτείνει για πρωταγωνιστές δύο «φρέσκα» πρόσωπα, την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους και τον Απόστολο Γκλέτσο.

Η σειρά σαρώνει… Μιλάμε για ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και μακράν το δημοφιλέστερο της δεκαετίας του 1990.

Το ίδιο συμβαίνει και το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια με ερμηνευτή τον επίσης «άφθαρτο» Δημήτρη Μπάση.

Οι δύο δημιουργοί υπογράφουν και τα υπόλοιπα καινούρια τραγούδια τα οποία ερμηνεύουν η Ειρήνη Χαρίδου, η Μελίνα Μποτέλλη και ο Μπάσης.

Ο τελευταίος επανεκτελεί και το περίφημο «Η καρδιά μου ας όψεται» σε στίχους του Πυθαγόρα που στο track list του δίσκου εμφανίζεται ως «Δακρυσμένη» και το οποίο έχει σφραγίσει με την ερμηνεία του ο Στέλιος Καζαντζίδης απ’ το μακρινό 1972.

Ίσως από αυτό παρακινούμενος, ο Γκλέτσος εκφράζει την λατρεία του στον Νικολόπουλο για τον ίδιο και τις συνθέσεις του αλλά και για τον Καζαντζίδη και την επιθυμία του να ερμηνεύσει μια ανάλογη δημιουργία.

Καταλήγουν στο περιλάλητο «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου» απ’ τον ανεπανάληπτο μεγάλο δίσκο «Υπάρχω» του 1975, πάντα σε στίχους του Πυθαγόρα.

Η ηχογράφηση ενός απαιτητικού τραγουδιού, ειδικά όταν το έχει «μαρκάρει» ο Καζαντζίδης δεν είναι απλή υπόθεση ακόμη και για προικισμένους ερμηνευτές.

Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν αναφερόμαστε στον «πιο φάλτσο άνθρωπος του κόσμου».

Μετά από πολύωρες ηχογραφήσεις, την υπομονή του Νικολόπουλου και την «επιμονή» του Γκλέτσου, το αποτέλεσμα… κρίνεται «εκδόσιμο».

Το «ο πιο φάλτσος άνθρωπος του κόσμου» δεν είναι δικός μου χαρακτηρισμός. Το δηλώνει ο ίδιος ο Απόστολος Γκλέτσος καλεσμένος στην εκπομπή της Ελίνας Παπίλα «Είμαστε Μαζί».

Βέβαια στη βιογραφία που έγραψα για τον Χρήστο Νικολόπουλο (Η ζωή μου, τα τραγούδια μου – Αλκυών, 2015), ο πηγαίος σολίστας και συνθέτης μου εκμυστηρεύτηκε πως ο Γκλέτσος «δούλεψε» και βελτιώθηκε τραγουδιστικά στα χρόνια που ακολούθησαν.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό μετά και τις πρόσφατες «πολιτικές» δηλώσεις του Γκλέτσου όπου εκφράζει το όραμά του να γίνει πρωθυπουργός. Γνωριζόμαστε με τον Απόστολο. Όχι στενά αλλά έχουμε καλό αίμα ανάμεσά μας. Του εύχομαι τα καλύτερα…





Source link

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments