Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠώς θα διαπιστώσεις αν ταιριάζεις με το έτερόν σου ήμισυ

Πώς θα διαπιστώσεις αν ταιριάζεις με το έτερόν σου ήμισυ


Αν και μας γοητεύει η κινηματογραφική ιστορία δύο ανθρώπων από διαφορετικούς «κόσμους» που ερωτεύονται με πάθος, στην πραγματικότητα, όταν ένα ζευγάρι δεν συμφωνεί σε βασικά ζητήματα, δεν μπορεί να προχωρήσει.

Η ασυμφωνία χαρακτήρων αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες που οδηγούν σε χωρισμό, και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Human Behaviour επιβεβαιώνει τις ενδείξεις που προκύπτουν από μεμονωμένες έρευνες εδώ και πολλές δεκαετίες, αψηφώντας το παλιό ρητό ότι τα ετερώνυμα έλκονται: οι άνθρωποι που μοιράζονται περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας και χαρακτήρα είναι πιο πιθανό να πορεύονται μαζί στη ζωή.

Έχεις ανακαλύψει τον ιδανικό σου σύντροφο;

Αν σημειώσεις 3/3 τικ στη λίστα που ακολουθεί, τότε είσαι πολύ συμβατός/η με το ταίρι σου:

1. Σύγκλιση:

Δεν υπάρχουν «νόμοι της έλξης» στον έρωτα. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι το πρώτο στοιχείο που μας προσελκύει σε κάποιον. Όταν, όμως, το ζευγάρι αλληλεπιδρά συχνά στο ίδιο κοινωνικό περιβάλλον, άλλα χαρακτηριστικά αρχίζουν να αποκτούν μεγαλύτερη σημασία.

Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες εκτιμούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η τρυφερότητα, το χιούμορ και η κατανόηση. Στην πραγματικότητα, η εκτίμηση για την προσωπικότητα του συντρόφου μπορεί να μας κάνει να τον αντιλαμβανόμαστε ως πιο ελκυστικό εξωτερικά.

Οι ομοιότητες που «ενώνουν» τα ζευγάρια εντοπίζονται κυρίως σε κοινωνικό και δημογραφικό επίπεδο. Δηλαδή, είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν σχέση δύο άτομα που είναι της ίδιας ηλικίας, προέρχονται από το ίδιο κοινωνικό περιβάλλον και έχουν παρόμοιες επαγγελματικές πορείες κ.λπ.

Η εγγύτητα στις αξίες δύο ατόμων φαίνεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, από τις προτιμήσεις στη μουσική μέχρι τις πολιτικές τους απόψεις.

2. Κοινές αρχές:

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την έννοια της προσωπικότητας με αυτή των αξιών. Δύο άτομα με εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες μπορεί να είναι συμβατά μεταξύ τους. Παρ’ όλα αυτά, οι αξίες και οι στόχοι τους θα πρέπει να είναι σε συμφωνία.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular

Recent Comments