Το wishcycling είναι ένας όρος που αναφέρεται στην πράξη να τοποθετεί κάποιος αντικείμενα στον κάδο της ανακύκλωσης, ελπίζοντας ότι θα ανακυκλωθούν, ακόμα και αν δεν είναι σίγουρος ότι αυτά τα αντικείμενα είναι πραγματικά ανακυκλώσιμα.
Οι άνθρωποι συχνά το κάνουν με καλές προθέσεις, θέλοντας να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Ωστόσο, το wishcycling μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, καθώς η τοποθέτηση μη ανακυκλώσιμων υλικών μπορεί να επιβαρύνει τα κέντρα ανακύκλωσης, καθιστώντας πιο δύσκολη την επεξεργασία των πραγματικά ανακυκλώσιμων υλικών.
5 Tips για να αποφύγεις το wishcycling
- Μάθε τι είναι ανακυκλώσιμο: Σωστή ενημέρωση σχετικά με τους κανονισμούς ανακύκλωσης που ισχύουν στην περιοχή/χώρα σου.
- Καθάρισε τα αντικείμενα: Είναι απαραίτητο τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα είναι καθαρά πριν τα τοποθετήσεις στον κάδο. Τα λερωμένα υλικά, όπως χαρτί με λάδι ή τροφές, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και μπορεί να επιβαρύνουν τη διαδικασία.
- Απόφυγε τα σύνθετα υλικά: Αποφυγή αντικειμένων τα οποία αποτελούνται από πολλαπλά υλικά, όπως κουτιά με πλαστικά καπάκια ή συσκευασίες με διαφορετικά στρώματα. Αυτά είναι δύσκολο να επεξεργαστούν σωστά.
- Ακολούθησε τους κανόνες συσκευασίας: Αποφεύγουμε να βάζουμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες μέσα σε σακούλες. Οι πλαστικές σακούλες συχνά δεν είναι αποδεκτές και μπορούν να μπλοκάρουν τον εξοπλισμό στα κέντρα ανακύκλωσης.
- Μην ανακυκλώνεις αμφίβολα αντικείμενα: Αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι κάτι είναι ανακυκλώσιμο, καλύτερα να το πετάξουμε στα σκουπίδια παρά να μολύνουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.